|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 13:31 Заглавие: Samsung WS32Z308paxxec съмнения за късо в отклонителна ГОТОВ |
|
|
Колеги... някой мерил ли е омическото съпротивление на отклонителната система на този модел телевизор? На омметър ми дава пълно късо. Уред за мерене на индуктивности в момента нямам.
Шасито е S62A
Телевизора беше с пробил краен транзистор на ХО, кондензаторите около транзистора - редовни, +В в нормата (139-141). При смяна на транзистора новият замина моментално. Свалих ТХО за проверка. Ще си преработя уреда за проверка на ТХО да пуска и 32 kHz, и ще го видя как се държи на ниско напрежение, но не залагам на ТХО.
Притеснява ме омическото съпротивление на хорионталните намотки на отклонителната система. Все едно съм дал пробниците на уреда накъсо. Ако някой знае колко ома е подобна отклонителна система, или има нещо подобно на работната си маса, нека го напише. А аз, като пусна ТХО-то на 20-30 волта, ще напиша какво е излязло. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Съб Фев 19, 2011 11:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mammi Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 13:59 Заглавие: |
|
|
Хор. бобини---0,6 ом
Верт.бобини--9,2 ом
Стойностите са измерени на здрави бобини.
В момента го работя този телевизор , в смисъл чакам доставка на транзистора за ХО.
При мен се оказа лоши спойки на куплунга на ОС.
Успех! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 14:28 Заглавие: |
|
|
Много благодаря. Транзистора от Петров ли го купуваш? При него е най-евтин, ама се питам снимката, която е качена защо не отговаря на корпуса. Аз го намерих на 18 лева с буква А, и на 7 лева без буква А. Да имаш представа каква е разликата? На този с А pdf не можах да намеря. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 14:32 Заглавие: |
|
|
Ти не гледай да е най-евтин,а да е хубав.Имам при мене читави.Тия дето са по-малки-не работят...Не че и от големите няма проблемни на пазара.Като отскубнеш един транзистор от CRT-монитор колкот за пробата ще разбереш дали проблема ти е до транзистор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Вто Фев 15, 2011 14:36; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
mammi Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 14:36 Заглавие: |
|
|
От разградски доставчик
Телевизора при мен все още не е тръгнал, и все още не знам дали ще се отърве само с транзистор.
Надявам се , причината за дефекта да е само лошата спойка.
Последната промяна е направена от mammi на Сря Фев 16, 2011 20:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 16:44 Заглавие: |
|
|
Там за проба става всеки по як транзистор от монитор-например 2SC3997 ама истински.И с такъв съм го пускал да заминава-не се е връщал.Нищо не пречи да закачиш външна отклонителна система(100Hz-ова разбира се) за да елиминираш съмненията си.Презапой куплунга на ОС и всичко около драйверното стъпало. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 20:16 Заглавие: Re: Samsung WS32Z308paxxec съмнения за късо в отклонителната |
|
|
| Jet написа: | | ....., кондензаторите около транзистора - редовни, +В в нормата (139-141). При смяна...... |
1 ...За кои пишеш, не мога да позная, но около ТХО има '' и 6--7 бр
неелекктролитни'' на 400в! Премери ги ги всичките!-- с всякакъв
китайски уред ставаа.. /...150нф/400в/?
2. При нас работят на 50%... ---при Божилов, на 100%!!
3. Пък си вземай откъдето и искашшш.
4. Пък за проба става с всякакъв голям мониторски. Пиша това ----защото съм го пробвал! Малките всички са МЕНТЕТА!!
А другото --колегите са го казали..  |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 20:54 Заглавие: |
|
|
Точно неелектролитните имам предвид. И тия на 400, и тия на 2000 волта. А транзистора (големия корпус е) си го взех от място, от което до момента не съм имал проблеми с полупроводниците. ТХО менте съм имал от там, но не и полупроводник, и говоря за поне 6-7 години приблизително редовно пазаруване от въпросния магазин.
Е... винаги има и първи път, но се надявам да не е сега, и да не е скоро.
И пак не го написах достатъчно ясно. Основната ми мисъл бяха кондензаторите, които участват в импулса на обратния ход на хоризонталната. Тези на колектора на крайния транзистор, и тези, които са директно свързани с тях, а и онези след LR403. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 18:32 Заглавие: |
|
|
Поиграх си с уреда за проверка на ТХО. Имам предвид самоделката, дето беше събрана от ГХО, драйверен от София 31, и захранване на 12 и 30 волта.
Здраво ТХО, от 50 херцов телевизор с този уред, 154-177Т ми дава 15-20 милиампера консумация от 30 волта, свалено, и хвърля искра от високото на 13-14 милиметра.
ТХО-то на този телевизор (FUH29V005), пуснато през същия уред, само че с подадени 32 kHz към драйверния, удря стрелката на милиампермера вдясно, и прехвърля 300 милиампера. Искрата от високото няма и 2 милиметра. По-скоро 1.
За справка, друго ТХО от 100 херцов телевизор (1362,5039А, гарантирано работещо, макар и втора употреба), пуснато на 32 kHz, дава 20-тина милиампера, пали искрата на 5-6 милиметра, и дава ясно видима волтова дъга, която при отдръпване на жичката гасне на 10-тина милиметра.
Както и да го гледам, съмненията ми се насочват към ТХО. Ако някой има друго мнение, моля да го сподели, защото ТХО-то е достатъчно скъпо за да го купя просто за проба. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Чет Фев 17, 2011 20:18; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 18:56 Заглавие: |
|
|
То няма какво да е така както описваш-не е нормално да дърпа такъв ток.А и това ТХО си дефектира доста често.Имам го на склад,пратил съм ти цена на лични. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|