| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 12:10 Заглавие: FSC-Amilo Pa1538 - няма графика. |
|
|
Заби докато си гледах филм. Курсорът се движеше до последно. След рестарта няма изображение. Светват индикаторите, вентилаторът върти, стига до момента в който трябва да покаже логото, светва подсветката и толкова. Понеже матрицата на няколко пъти правеше проблеми при отваряне или мърдане(светваше в зелено) я откачих. Без нея зарежда нормално(съдейки по активноста на диска).
Видеото е Go7400. Въпросът е има ли вероятност матрицата да е виновна. И ако е видеото има ли шанс да се ремонтира. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 18:36 Заглавие: ......... |
|
|
| Извинявам се за глупавият въпрос ,но не успях да разбера от написаното дали е пробван на външен монитор за да се види дали видеото работи или проверката е само "слухова" според шума на твърдият диск и индикацията .... ??? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 19:13 Заглавие: |
|
|
| Не е пробван на външен монитор защото нямам HDMI преходник. И днес не остана време да търся. Грешката е моя - трябваше да го напиша това. Тв изходът трябва да се активира допълнително мисля, а без монитор няма как да стане. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 20:16 Заглавие: |
|
|
И да работи на външен нищо не значи,но поне е някаква насока.
Трябва да тръгнеш от дисплей и оттам докъдето стигнеш,мен ако питаш. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 20:36 Заглавие: |
|
|
М-хммм. Явно ще се проточи няколко дни темата. Да поставя въпросьт така - възможна ли е замяната на въпросният чип с нов? От това зависи ще го отнеса ли до сервиз или ще стане донор.
Мразя лаптопи, ама и те ме мразят явно . Имам го от седмица, две най много. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 21:13 Заглавие: |
|
|
А чипа ли е виновен,и ако да,кой точно?
А принципно се подменя нещо,след като се докаже къде е проблема.Дотогава са празни приказки. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 22:07 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | и ако да,кой точно |
Става въпрос за NVIDIA Go 7400. Дали е той или е за презапояване, или пък е матрицата не ми е ясно все още. Проблемът е че ако цената на евентуален ремонт надхвърля две трети от цената на която съм го купил - става донор. Купих го за 315лв, взех му втора батерия и още памет преди малко по-вече от седмица. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 2:02 Заглавие: |
|
|
Опитвам се да ти кажа,че засега ненужно набеждаваш видеото.
Какво стои вътре знам добре,даже в момента имам 2 такива кошляка за ремонт.
А ако опреш до подмяна на графична карта,то наистина няма да ти се върже като цена. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
pugsy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2011 21:38 Заглавие: |
|
|
Аз имах такъв проблем с едно hp с тази видео карта, пробвах с метода за загряване на чипа и стана, все още работи (вече 2-ра година), но на мен ми беше все едно за лаптопа и си поех риска  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2011 23:26 Заглавие: |
|
|
Да, ама на мен не ми е все едно . Хареса ми щото няма проблеми с драйверите за Линукс. Всичките ми машини са с куци видеота и все нещо трябва да доуправям - тоя дарак си тръгна от раз. Така че ще пътува из страната за ремонт . И да видеото е, на външен дава изображение ама със 00000 - 00000 на някой от режимите. На логото има артефакти и-иии - те така. Разчекнах и матрицата и изглежда че нейният проблем е бил куплунгът на лентовият кабел. Поне аз не забелязвам дъното да е изкривено от "любимите" на Мармота духалки(щото и такива съмнения ме загризаха). Тия дни ще пробвам матрицата на друга машина, и ако всичко е наред ще пътува. |
|
|
 |
|