| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tedo_kinta Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 17:15 Заглавие: Свързване на 2 PC-та с кроснат LAN кабел |
|
|
Имам 2 компютъра у нас и 9 метра LAN кабел, останал от стария ми доставчик. Казаха ми че с него мога да си вържа компютрите, за да не се налага да давам пари за рутел или суич. Кроснах го обаче сега незнам какви настройки трябва да направя. На единия комп имам 2 мрежови карти, едната e onboad ,другата е PCI. Обаче компа с двете карти е с win 7 а другия е XP. Mоже ли някой да ми каже какви настройки трябва да направя за да имам интернет и на двата компа, като сега имам само на тоя с 2те карти? Разбрах че трябва и двата компютъра да са с еднаква работна група(или нрщо подобно). Може ли някой да ми каже как се променя работната група на Win 7 с Български интерфейс?
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 17:39 Заглавие: |
|
|
потърси в Google за Bridge Connection _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 18:27 Заглавие: |
|
|
Tърсих , но не разбрах как да направя настройките на win 7, а нямам намерение да сменям "mercedes за жигули"(ако ме разбираш), и съм малко скаран с езиците.  |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 18:50 Заглавие: |
|
|
| tedo_kinta написа: | .........да направя настройките на win 7, а нямам намерение да сменям......малко скаран с езиците.  |
Отваряш център за мрежи и споделяне > промяна настройките на адаптера > десен клавиш на мишката върху иконата на адптера който ти е вързан към Интернет избираш своиства > втория таб споделяне и от него чекваш позволи на други потребители на мрежата да се свързват към интернет .... след това на уиндос ХР АИ ПИ то му трябва да бъде от същия клас мрежа и еднаква подмрежа, за шлюз и сървер за имена задаваш ай пи то което ти е назначено на мрежовата карта в компютъра с уин 7 към която ХР то ти е свързано с кроснатия кабел и това е |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 21:57 Заглавие: |
|
|
СТАНА
Жив и здрав да си Techmaniac!! |
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 23:27 Заглавие: |
|
|
| Колеги става и с CCProxy. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 0:29 Заглавие: |
|
|
"Може ли някой да ми каже как се променя работната група на Win 7 с Български интерфейс? "
Даваш му да рови за ъпдейти... Но така, че ръчно да избираш кой да сложиш и там има пакети с различни езици .. избираш си Български! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 8:43 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | Даваш му да рови за ъпдейти... пакети с различни езици .. избираш си Български! |
DJ69VN, не ме разбра. Аз имам БГ интерфейс но немога да се оправя с него, защото в интернет обикновено обясненията са на Английски. |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 10:47 Заглавие: Re: Свързване на 2 PC-та с кроснат LAN кабел |
|
|
| tedo_kinta написа: | | ...................... Разбрах че трябва и двата компютъра да са с еднаква работна група(или нрщо подобно). Може ли някой да ми каже как се променя работната група на Win 7 с Български интерфейс? |
Не трябва и двата компютъра да са с еднаква работна група,но все пак ето как се сменя :
Control Panel --- система и сигурност --- система
Кликнете върху "Разширени настройки на системата"
"Computer Name 'Кликнете върху раздела
Кликнете върху "Промяна"
Тип желаната работна група име
Натиснете OK
Рестартирайте |
|
|
 |
|