| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Дон Дългоне Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 10:43 Заглавие: Как да повиша напрежение от 6V на 12V??? |
|
|
Здравейте, имам един вапрос. Имам един акумолатор 6 V, 15 Ah и искам да искарам от него 12 V напрежение. Трябяа ми за малко усилвателче http://hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1500.htm 2x10 W. Нямам си и понятие как да го направя.
Ако някой има идея да пише.
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 14:26 Заглавие: |
|
|
На твоя вАпрос има няколко отговори:
Единия начин е да си направиш преобразувател на напрежение, но той ще бъде доста по-сложен от усилвателчето.
Другия начин е да използваш 12 В акумОлатор.
Абе най-добре да си остане така, защото пише, че работи от 8 V, така че ще работи и на 6.3 V. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
Kolyo Tsonev Опитен потребител

|
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 16:24 Заглавие: |
|
|
| Ммм с удвоител сложно, то не сложно, но за 20 W .. големикондензатори. За 3843 напрежението е ниско, та може с 34063 и външен транзистор, пусни го в google и виж описанието, вътре има примери, за понижаващ и повишаващ, както и за повишаващ с външен транзистор, освен чипа имаш 5-6 външни елемента, всички са достъпни, има ги в комет, а и не са скъпи, съвет, прави го с MOSFET, същото като с биполярния но по малко ще ти грее, там има една лека промяна по схемата, ще ти го опиша, ти само си намери pdf че сега не ми се рисува всичко. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 18:10 Заглавие: |
|
|
| Пич купи си още един такъв акумолатор и ги сваржи последовател така щте стане наи лесно успех |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 18:18 Заглавие: |
|
|
аз си правих такова, ама при 200мА консумация напрежението падаше на 10В. това ми беше( все още) ми е първото импулсно  |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 18:22 Заглавие: |
|
|
Зада повишиш напрежението е най лесно да направиш удвоител на напрежение. Изключително проста схема - два кондензатора и два диода. _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 19:12 Заглавие: |
|
|
| electronics написа: | | Зада повишиш напрежението е най лесно да направиш удвоител на напрежение. Изключително проста схема - два кондензатора и два диода. |
така е само дето акумулатора ти трябва да дава променлив ток  _________________ home studio |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 19:19 Заглавие: |
|
|
Ще се разровя из моите схеми , имаше някъде такова нещо и съм го правил навремето .С два броя TDA2003 . За касетофон на трабанче вършеше работа  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 19:20 Заглавие: |
|
|
| Аз захрамнвам един близ чрез повишаваща схема - мултивибратор - трансформатор 12АC-220DC .... |
|
|
 |
|