Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Samsung WS-32Z306T силно раздут по хоризонтали.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 20, 2011 12:44    Заглавие: Отговорете с цитат

В сервизен режим размера се регулира, но не достатъчно, за да го вкарам в рамките на нормата. На правия вход на двойния операционен усилвател, който управлява крайния транзистор на корекциите, осцилограмата ми е изкривена. Свалих си редовна осцилограма от работещ телевизор, но в момента поради технически причини не мога да я кача.

Опитах се да проследя по схемата от къде идва EW DRIVE, който е на 3-то и 5-то краче на IC401 (LM393), но нещо се омотавам по схемата, и не мога да стигна до чипа, който го формира. Продължавам да си блъскам главата над схемата.

Дъмп си свалих, но 24WC16 в DIP корпус не можах да си намеря, ако нещата опрат към дъмп. Все пак, преди да стигна до там, имам да проверявам още една верига, и тя е от IC401 назад до първоизточника на сигнала EW DRIVE.

Потърсих 24WC16, но не намерих инфо. Това стандартното 24C16 ли е, или има някакви разлики?

Q404 и нещата около него са читави. Съдейки по осцилограмите, режима на IC401 (LM393) е нередовен, и ми остава единствено да разбера какво изклривява осцилограмата на правия вход.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 20, 2011 13:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Никакъв дъмп не е нужен.Оправи си стъпалото за E/W корекция и най вече провери елементите в колектора на крайния транзистор на тхо. Поразгледай дроселите дали не се е опекъл някой
sword
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Фев 21, 2011 9:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери ли C423 и C425,също и R437.Колко волта има на дрейна на Q404.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 20:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
не мога да стигна до чипа, който го формира.
Корекциите излизат от 47кр. на IC04 CXA2165Q Idea
Jet написа:
7,3 микрохенри. Какво ще стане ако просто ръгна за проба някой дросел от Комет, със същата индуктивност?
Ако питаш Академика шъ стане, щото по последни данни от ЛАН корекциите излизат от ТХО-то Shocked Ако питаш мен обаче, нищо няма да стане, щото LR403 не е за корекциите Idea Трябва да смениш LR405. За проба става и от Е-н380, ама требе да извадиш тая за корекциите, а не тая с конците Wink
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 24, 2011 23:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги... започнах нова работа, и съм зает поне по 10-тина часа на ден. Много ви моля, ако някой има такъв телевизор в сервиза си и се наема да отремонтира блока с хоризонталната развивка... нека ми метне ЛС, и ще се разберем. Ще бъда благодарен на всеки, който ми помогне да се справя с този телевизор без да се притеснявам от разумните разходи. Вече не ме интересува да изкарам каквото и да било от него, и съм готов да вляза и вътре с парите,у само и само да оправя човека и да е доволен и да си гледа апарата.

Ако става въпрос за София - ще донеса блока лично, а ако става въпрос за провинция - има си куриери за целта, и ги поемам без коментари. За заплащането коментари само на ЛС.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Мар 25, 2011 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ха, появи се и при мен телевизор с тоя проблем. Като се махне транзистора за корекции - образа си се свива много. Значи не е проблема след него. Смених бобината за всеки случай. Пак нищо. Смених и проверих всичко като стойности около LM393. Всичко наред. Накрая ми писна и промених режима на работа на операционния усилвател. Не съм го оправил, по точно го вкарах в нормални размери без да открия причината. Почвам да се съмнявам в CXA2165. Те създават странни проблеми. Но не я смених. Ще изчакам да мине време, да видя дали ще се увеличи изображението отново.

vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 30, 2011 23:19    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Почвам да се съмнявам в CXA2165.
За CXA2165 може да провериш колко е пост. съставна под параболата (долу вляво). Виж дали не е висока и дали слиза надолу в серв. режим? Виж дали е ОК и веригата на ABL-a? Тук има една особеност, че към полевия (освен параболата и пост. съставна), се подават и хор. импулси за хор. размер:

http://img835.imageshack.us/i/s62bew.png/
Върнете се в началото
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Мар 31, 2011 0:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Митачи провери тези за прекъсване.
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Чет Мар 31, 2011 15:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора отдавна не е при мен. Както писах, сдадох го с променено съпротивление. Размера си се регулира в сервизен режим. Напрежението на изхода на CXA пада като намаляваш размера. ABL го елеминирах за да проверя дали не е от него. Но съм заснел всичко. На следващия подобен сигурно ще разбера къде са разликите.
В тренинга за тия шасита, много лошо са дадени осцилограмите за да се ориентирам по тях.
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Вто Апр 05, 2011 15:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега сменяваи С425 и бирата е от тебе ,че и аз умирах 3 дни над тоя дефект.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети