Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DYTRON POLIS P-4 поялник за ПВЦ тръби проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 19, 2009 10:05    Заглавие: DYTRON POLIS P-4 поялник за ПВЦ тръби проблем Отговорете с цитат

Докараха ми два такива поялника, единия не загрява , а другия не може да си достигне макс. температура. Направени са с РIC16F627. Смятам че проблема е софтуерен, проверих целия хардуер който е, трафче на 6в изправител два електролита 10 тина резистора пика и един симистор управляван чрез оптрон и термоелемент който дава 109ома и на двете машинки и нагревател. Този който не загрява като го пусна светва червения диод зеления мига няколко сек. и след това двата диода започват да мигат последователно един след друг, червен зелен червен зелен. Смятам че проблема е софтуерен но не знам как да го реша ако някой знае нещо повече помоагайте. Пробвах варианти с натискане на бутончето до диодите нищо не става. Размених оптроните, смених семистора без резолтат. Като инфо оптрона е тиристорен.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Окт 25, 2009 19:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Във фабрично изделие не вярвам да има чак такъв софтуерен проблем , това не е Уйндоус все пак Laughing .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 25, 2009 20:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок, какво е тогава след като съм измерил всички елементи освен пика дори да е повреден като купя нов без софтуер няма да тръгне нали. Най странното в тази история е, че едната е ходила във фирмения сервиз в София но не са я поправили. Странно не могат или не искат, защо да пращам пак само да плащам куриерски ли. За това се обърнах за помощ тук.

PS. Собственика е професионалист и работи по строителни обекти където смущенията в мрежата и токовите удари са чести. Макар че се захранва през трафче пика е цмос и може някакво смущение да го е шашнало, било софтуерно или хардуерно.
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 21, 2011 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Привет за да не пускам нова тема ще пиша тук.
Та става въпрос за същия поялник но изпълнен със LM2902N. Трябва да присъдя такава платка на поялник с процесорна платка. Платката изглежда по форма и габарити досуш като другата. Единствената разлика е, че няма бутон и потенциометъра за нагласяне на градусите не е на куплунг като на процесорната а се запояват проводниците. Въпроса е, че не знам къде, на платката се виждат 5 извода където може да се запои. Също не знам стойноста на потенциометъра в двата варианта дали е с една и съща стойност. Този който имам от процесорната е двоен и с 4 извода, двата крайни извода са запаралелени на двата потенциометъра, средните излизат на куплунга и краините два на куплунга.
Търся някой ако има схема или информация за тази платка, или ако има такава машина да види да ми заснеме къде се запоява потенциометъра и каква стойност е. Този е 2,2Ком.
Слагам снимки да се види за що иде реч.

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети