| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 12:24 Заглавие: |
|
|
| Късно видях темата. Последния път(преди доста години), когато повярвах на маркировката, вместо на дължината на изводите, се разминах само със спукана аркада(можеше и да е по-лошо, ако алуминиевата обвивка ме беше уцелила в окото). Не ми стигна времето, за да проверя дали загрява... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2011 20:11 Заглавие: |
|
|
Ваньо, явно си е решил проблема, но по принцип, със стрелковия мултимер веднага се открива поляритета! При съвпадение на поляритета на кондера и мултимера, първият се зарежда и стрелката се връща до нулата. При несъвпадение на двата поляритета, стрелката се връща "до някъде"-преди нулата, и си остава там, или тръгва обратно!  _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2011 20:25 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | ...явно си е решил проблема... |
Вярно, реших го, но благодаря за подсказката. Иначе нещо ги позахвърлих тия стрелковите, но ще изровя някой да пробвам. Досега не бях имал случай да имам двоумене за поляритет на някой електролитен кондер. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2011 21:57 Заглавие: |
|
|
| Става и с цифров мултицет по метода на Milen_haskovo, само че го зареждам с 9V батерия за 2-3 секунди. При правилно свързване се зарежда до почти 9V, а ако е с разменени изводи се зареждат от 1/3 до 1/2 (около 3-4V) и доста бързо пада напрежението. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2011 1:23 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | А отворих тая тема за да видя някой друг имал ли е подобен случай с неособено коректно маркирани кондензатори |
Не вярвам.Обикновено се случва като се бърза и не се доглежда.И аз съм обръщал-ефекта е зрелищен.  |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2011 9:50 Заглавие: |
|
|
| Има и други подобни случаи - навремето бях попаднал на една партида 2Т6821 маркирани като 2Т6551. |
|
|
 |
|