Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV LG мод. CF-20K52EX шаси MC84A проблем с процесора TDA8842

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamen353
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: РУСЕ

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 21:03    Заглавие: TV LG мод. CF-20K52EX шаси MC84A проблем с процесора TDA8842 Отговорете с цитат

Проблема не телевизора е следния . При стартиране се чува " бръмчене в говорителите , след около 5-6 минути тръгва нормално . Какво съм открил до този момент , захранващото напрежение на процесора TDA8842 S1 , което трябва да е 8V e 6,5V . Отначало подмених двата електролитни кондезотора на входа и на изхода на стабилизатора KA78R08 , след това подмених и стабилизатора но няма ефект . След това започнах да разкачам всички бобини които захранват процесора . Оказа се след разкачане на бобината L506 , която подава захранвашото напрежение на 12 краче товара спадна . Пповерих и всички електролити и по другите захранвания на процесора но не намерих отклонения . Въпроса мие следния . Спорд мен всички пътища водят до подмяна на процесора . Направи ми впечетление че при първоначлно нагряване с топъл въздух телевизора си стартира нормално . Процесора съм го презапоявал . Колеги имал ли някой от вас подобен проблем с този тип процесор и дали не пропускам нещо .

Благодара Ви предварително .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

А стига с това определение-"процесор" щото това не е такова.Нищо не казваш колко е напрежението на входа на 7808.Проблема едва ли е в хромата.
plamen353
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 21:18    Заглавие: TV LG мод. CF-20K52EX шаси MC84A проблем с процесора TDA8842 Отговорете с цитат

Напрежението на входа на стабилизатора е почти съшото каквото е на изхода с много малка разлика - 6,8 V . Съгласен съм със забележката .
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Това TDA пече ли,захранващото стабилизаторче пече ли?Колко е консумацията на тоя крак като я мериш?
Далеч по-вероятно е да имаш още електролити за смяна,отколкото проблема да ти е в чипа.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plamen353
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 21:24    Заглавие: TV LG мод. CF-20K52EX шаси MC84A проблем с процесора TDA8842 Отговорете с цитат

За консумация не съм го мерил , но на мен ми направи впечетление че стабилизатора не грее изобщо .

Да добавя само че TDA - то и то не грее , даже и при работещ вече нормално телевизор се държи доста добре не грее
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 21:39    Заглавие: Отговорете с цитат

С816,С815,D805,Q802,FB804(ако го има) масата на 11 крак на трафа????
plamen353
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 21:57    Заглавие: TV LG мод. CF-20K52EX шаси MC84A проблем с процесора TDA8842 Отговорете с цитат

Тези всичките елементи които ги описваш вече съм ги поменил . Искам да му измеря консумацията , но от един час го чакам да откаже но той си стартира нормално .
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Купи си спрей за изстудяване и "цикни" тук - таме. Другия вариант е да си купиш осцилоскоп и да погледнеш нещата по иначе. Третия вариант е да откараш телевизора в сервиз.
plamen353
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 22:36    Заглавие: TV LG мод. CF-20K52EX шаси MC84A проблем с процесора TDA8842 Отговорете с цитат

Когато захранвашото напрежение е доста под нормата , няма никакви изходяши импулси за хоризонталната развивка .
Върнете се в началото
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2011 22:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурно и така трябва да бъде! ТДА-то си иска 8в.....за захранване..... Преди стабилизатора са необходими повече от9.5в Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети