Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

LCD мониотр/тв Hyundai L17T - бял екран при пускане
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
HTS950W
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2011 14:54    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Отговора на проблема ти е съвсем близко!

Изглежда сякаш знаеш къде е проблема? Все пак благодаря - полезно е и мотивиращо, за разлика от това:
Мармот написа:
Близко е до гюма,май.

Опитвам се разбера какъв е D2 ,на който има надпис "36 34".

Последната промяна е направена от HTS950W на Съб Фев 26, 2011 21:37; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2011 15:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Не, не го знам, знам само че е в областта на нагряване. Толкоз ли е трудно да локализираш до ниво елемент нагряването?!? Но ако наистина това те затрудни, май мармот-а ще е по прав от мене.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2011 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

HTS950W, за 'полезно и мотивиращо' ли намираш бъркането поляритета на електролитите. Или пък тъпото мерене и публикуване на дадени стойности в колонка. Или поголовната и безсмислена подмяна на елементи.
За да отремонтираш нещо, трябва да знаеш как работи. Ако не знаеш как работи, трябва да се научиш.
За да разбереш как работи това у-во, трябват познания по електротехника и електроника. Следващата стъпка е да интерпретираш измереното от теб в логически и технически издържано заключение.
Вместо да сменяш наред и да въртиш с духалката, включи главата.
Щото там, дето загряваш, може да няма повреден елемент, ами проходен отвор, например. Или пък на нагряване реагира елемент, който е на няколко сантиметра от нагряваната зона.
Не нагрявай, ами измервай и осмисляй какво измерваш.
Нямаш представа колко изнервящо действат на голяма част от 'аудиторията' теми, в които някой иска, но не знае, знае, но не знае как.
А самата тема присъства в раздела, редовните четат всичко, за тях е по-досадна от хемороид, повярвай ми.
Ако това ще те успокои, в някои сервизи работят 'техници', които се справят по-зле и от теб, но това не е оправдание за незнание.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
HTS950W
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2011 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Mармот, трябва да призная че в голяма степен си прав. Аз не съм професионалист и вероятно нямам място тук. Моите уважения, но ще си позволя да ти дам съвет: ако прочитайки първото мнение в темата установиш, че човека е невеж и дразнител - просто не я чети повече тази тема.
Благодаря за разбирането.
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2011 0:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега се фръцни и си тръгни, та да оставиш недовършена тази велика тема на три страници.
Мога да ти пратя схема, ако желаеш,която отговаря по модел и състав, но доколкото виждам някои референтни номера не съвпадат, ти ще си прегледаш дали ти върши работа.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
HTS950W
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2011 11:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не съм фръцла, че да се фръцна Very Happy . Разбирам ситуацията, а и не съм от тънкообидните. Занимавах се по-скоро за разтоварване,а не толкова за великия монитор, който струва 200 лв. Въпреки, че съм на път да се откажа поради липса на оборудване, достатъчно знания и опит, ще се възползвам от предложението ти за схема и ще се помъча още малко.
Върнете се в началото
HTS950W
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 08, 2011 15:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Мармот, благодаря за Service Manual-а на монитора, но аз вече го имам а и той не е това което търся. По-горе в темата стана ясно, че проблема е в платаката която е под капак на самата матрица. Именно нейната схема ми трябва.

Обърнах цифра справочници за SMD кодове, но не успях да открия какъв е D2, на който пише 3634.
http://hts950w.snimka.bg/hobby/l17t.572618.22490873.big
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Мар 08, 2011 16:16    Заглавие: Отговорете с цитат

D2 е бърз шотки диод на окло 2 или 3А.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети