Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

как да си направя захранване ATX 350W на 12V

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
damianbn
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Апр 23, 2005 22:55    Заглавие: как да си направя захранване ATX 350W на 12V Отговорете с цитат

molia pomognete iskam da si napravia zahranwane ATX za 12V ako niakoi e pravil ne6to po vaprosa 6te se radvam da pomogne ideiata mi e da si vkaram v kolata doma6nia mi kompiutar 6te vi bada blagodaren ako mojete da pomognete
blagodaria predvaritelno

пиши кирилизирано slav4o.com
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 23, 2005 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

По добре опитай да си вкараш колата в къщи -по лесно ще ти е! Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
damianbn
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Апр 23, 2005 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

ve4e go imam no vse pak mersi
electronics
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас /Варна

МнениеПуснато на: Нед Апр 24, 2005 10:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиши на кирилица и използвай търсачката на форума Wink
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=6422&topicshow=модифициране%20на%20ATX%20захранване

http://drmelectronics.hit.bg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Апр 24, 2005 14:24    Заглавие: Отговорете с цитат

По добре да използваш трансфертер от 12V на 300V DC, но 350W са много Amps на 12V..
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Апр 24, 2005 14:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаше същата тема във раздел Talking. Понеже е много трудно и можеби безсмислено ще помоля модератора на раздела да обедини двете теми. Там бяха казали как да си осигуриш напреженията без РС захр.
Върнете се в началото
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 24, 2005 14:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам направено захранване от 12В -> +12/+5/+3,3/-12/-5/+18В Стабилизацията е на 5В и 12то чат пат става 14 и стабилизаторите по дъното загряват сериозно. Само да ми минат изпитите ще го направя с още 2 ОУ, които да дават сигнали за грешка и така ще стабилизира по 3те основни напрежения + защита по ток. Имам идеята как ще стане - не ми е останало време да го направя, да не се заканвам но ще направя снимки и ще отворя сайт! Единствен проблем ми е визуализацията, че много кинти са тия ТФТ-та. +18В е за захранване на интеграла, искам да отбележа че неуспешно сам преработил захранване от комп за +-40В, но успешно преработих подобно захранване от 12-> +-40В и то без да пренавивам трафчето.
Първичните му навивки са или 25+25 или 34+34 зависи колко китайско е направено и си имат изведена средна точка която не е свързана никаде. От другата страна имаме 4+4 навивки или 5+5 казах зависи от захранването които са навити от 3 паралелно свързани проводника. има и още 2 проводника от които са направени по 4 навивки и свързани последователно дават 18-20В за захранване на интеграла. Това е от силовата част. От управлението на транзисторите се правят ужасно много промени и затова друг пат, имайте търпение и стискаите палците да ме приемат в софия да уча, напрао ш откача там Twisted Evil

О май забравих да напиша че трафчето се свързва обратно (първи4ните стават вторични, вторичните - първични)
А резултатите са за кам 10А консумация на първичната имам около 90-100В полезна мощност, за по-вече го мъчих, но мисля че трябва да се развият поне 1+1 навивки от 5+5 първични, защото напрежението пада
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети