| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
model Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 27, 2011 21:58 Заглавие: "Электроника 6.15" - Помощ за интегрални схеми! |
|
|
Здравейте! въпросния съветски часовник има проблем!
При включване в мрежата винаги показва 10:00 часа, при натискане на който е да е бутон показва хаотични числа- демек не работи!
Аз предполагам че проблема е от изгорели интегрални схеми!
(ако смятате че греша порпавете ме и подскажете как да го поправя)
В часовника има 3 инегрални схеми:
К176ИД3
8702
К176ИЕ13
8804
и последната е:
К176ИЕ18
8810
(или К17БИЕ16 - шестицата прилича малко на буквата Б)
Някой може ли да ми каже аналози на тези стари интегрални схеми, или от къде мога да ги купя направо за да ги сменя и да видим дали часовника ще заработи?
Ако проблема не е от интегралните схеми от какво е ?
другите елементи са кондензатори резистори диодии и 1 транзистор
1 кристал ( в метален правоъгълен корпус) и едно нещо с врътка за отвертка-прилича на променлив кондензатор.....
Благодаря предварително на отзовалите се!
Освен това някъде прочетох че часовника поддържал "радио сверяване" -какво ще рече това? че се свързва към радио приемника и по някакъв начин се сверява автоматично по сигнала?
СССР е била огромна страна и там е имало много часови пояси
вие как мислите?
А от къде мога да намеря още един такъв часовник (или по нов модел)
искам да го ползвам за 1 друго място |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 27, 2011 22:43 Заглавие: |
|
|
| Свали последната книга от последния пост в тази тема. В него май имаше аналози на руските интегрални схеми. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 27, 2011 22:50 Заглавие: |
|
|
За сверяването-забрави.За аналози също-поне ИЕ18-ката.Руснаците понякога си правят и техни измишльотини дет не се заместват, _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 27, 2011 22:56 Заглавие: |
|
|
Тая работа с поголовно сменяне на чаркове няма да стане. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
model Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2011 0:38 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Тая работа с поголовно сменяне на чаркове няма да стане. |
Е?
Щим смяташ че няма да стане така, е редно да кажеш как трябва да стане по друг начин/и
Не виждам нищо трудно в смяната на 3 инт. схеми които вероятно струват не повече от левче.
Междудругото защо ми преместиха темата в раздел общи приказки при положение че я пуснах в раздел битова електроника?
Този будилник )часовник) е именно битова електроника.
eler благодаря ти сега търся! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2011 0:46 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Щим смяташ че няма да стане така, е редно да кажеш как трябва да стане по друг начин/и |
Що Щото си решил че съм длъжен да ти обяснявам АБВ на ремонта на електроника
| Цитат: | | Не виждам нищо трудно в смяната на 3 инт. схеми които вероятно струват не повече от левче. |
Мъ разбира се-и ако не излезе от тях можеш да продължиш с подмяната на резистори,кондензатори и т.н.-все от нещо ще излезе,вервай ми.
| Цитат: | Междудругото защо ми преместиха темата в раздел общи приказки при положение че я пуснах в раздел битова електроника?
Този будилник )часовник) е именно битова електроника. |
Той може и да е битова електроника,но ти определено не знаeш от коя страна се хваща поялника,а раздела си пише достатъчно ясно за какво е.
Айде да стига толкоз.
P.S.И няма да е лошо да се запознаeш с правилата на форума и с кое бутонче се отговаря  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|