| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 26, 2011 22:26 Заглавие: Thomson TX807C/CS - тъмен екран |
|
|
Здравейте! Телевизора е с шаси TX807C/CS при стенбай захранването на Х.О. е в границите на нормалното 105 волта.След стартиране светодиода угасва телевизора тръгва с познатия ни звук на развивките но екрана е тъмен.В този момент захранването от 105 волта варира от 130-150-105 волта.След около 1-2 мин. транзистора на ХО загрява.Разтоварвал съм изходните товари след ТХО-то проблема е същия. Сменях оптрона и пак нищо.Захранването на процесора също варира.Когато сложа лампа за товар вместо транзистора телевизора въобще не стартира.Очаквам вашата помощ. Забравих да кажа,че филтриращия кондезатор на 105-те волта също е сменен.Електролитите в захранването също.Оправия няма.Поизмъчих се.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 14:35 Заглавие: |
|
|
| Според вас трябва ли да запали телевизора при товар на 105-те волта с лампа? |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 15:36 Заглавие: ре: |
|
|
| 100мф/400в ? |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 15:43 Заглавие: Re: ре: |
|
|
| Ако става въпрос в веригата на 105 волта сменен е с нов. |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 15:45 Заглавие: ре: |
|
|
| Не е този. Търси този на греца. Още в началото. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 17:48 Заглавие: |
|
|
Телевизора е Thomson 14MK16ET с процесор TDA9554PS.Разбира се ,че имам осцилоскоп дори три на брой.Импулси на базата на транзистора има.Кондера в захранването е нов и поддържа при стартиран телевизор 290 волта. Забравих да ви кажа,че има и платка захранване от акумолатор 12 волта но си мисля,че не е от нея. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 21:36 Заглавие: |
|
|
Аз бих пробвал с Електронско ТХО как ще се държи - дали ще грее. Опитай и с включване на лампа (но да е около 150W) последователно на захранването на ТХО (+В). Освен това щом в началото заработва дай му повече Screen от ТХО-то да видиш ще светне ли екрана.
П.С. Има шасита при които включена за товар лампа вместо ТХО-то, не светва ако е включена още в началото - в такива случаи се пуска без товар на +В и след стартиране се "бучва" лампата. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 23:24 Заглавие: |
|
|
| Точно натам се бях насочил и аз то какво ли не правих вече.Скрийна съм го въртял но нищо не се получава защото и отоплението на кинескопа не светва.Това забравих да ви кажа.Като начало ще вържа последователно лампа на +В. А този номер с електронското тхо никога не съм пробвал но ще се опитам.Как става този номер вързвам само товарната навивка и всички останали ги оставям хвърчащо ли? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 23:35 Заглавие: |
|
|
Вторичните напрежения на ТХО въобще има ли ги?Едва ли...
Същевременно казваш че високо има.Или и то тръгва за момент и изчезва.Аз поне не разбрах нищо... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|