| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2011 23:44 Заглавие: |
|
|
| Прерових ги пустите му smd-та, и пак не ще.При гледане на разните му импулси с осцилоскопа, забелязах че щом докосна да видя как е BСP сигнала към Q719,720 и веднага гаси развивките, като остава говора и изходния сигнал за картината на скарта. При това положение на 12 пин имам 5 волта, иначе няма никой. Стои в това положение докато не го изключа. С празна памет пробвах , но не иска да инициализира. Да не би аз да бъркам нещо, ето какво правя. Натискам и задържам 2-та средни бутона на предния панел и включвам от мрежов ключ. Четох нещо за някакви бутони на ДУ, но не разбрах точно. Само нещо за ДУ на Филипс че ставало. Имам едно от Филипс, с него мога да го управлявам, едно такова изкилифищено ДУ,отгоре е кръгло и е под ъгъл. Като това в атача, но е без цветните бутони. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 0:17 Заглавие: |
|
|
Bojilov При мене тръгна със снеговалеж, без графика. Историята му я имаше на Вашия сайт. Беше ми първият от серията TV шасита и за това го помня. Следващите не съм ги пробвал с празна.
emoome разбрах какво ми казвате и съм съгласен че вероятно не съм прав. Не мислите ли обаче че качването на "куци" дъмпове не помага на никого.
lusi blazev бутоните на ду са за сервизният режим. Инициализацията става с двата средни бутона и мрежовият ключ. Изключвате от мрежата, изчаквате да изгасне светодиодът, натискате двата и включвате мрежовият. Изчаквате малко и отпускате бутоните. За да се получи трябва шината да е наред. След като има разлика с различните дъмпове вероятно не е това но - вижте буферните резистори, по 100 ома към всяко устройство по шината.На въпросният мой пациент всички бяха прекъснали. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 0:30 Заглавие: |
|
|
| ivan dimitrov написа: | Не мислите ли обаче че качването на "куци" дъмпове не помага на никого.
. |
Мисля го. Но, моля, посочете Вашия верен дъмп, качен някъде ?, А ? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 0:33 Заглавие: |
|
|
| ivan dimitrov написа: | | Bojilov При мене тръгна със снеговалеж, без графика. Историята му я имаше на Вашия сайт. Беше ми първият от серията TV шасита и за това го помня. Следващите не съм ги пробвал с празна. |
Сигурно има значение и какъв е софтуера в "голямото" памет за това нещо-той го пише на стикера и може за едни случаи ти да си прав,за други аз.Нека все пак да пробва и паметта от енциклопедията и ще го мъдрим после... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 17:30 Заглавие: |
|
|
Изтрий паметта и запиши само FF.Пусни го така той ще си я зареди сам, без да буташ нещо.Тръгват с празна памет.Паметта ти 32 трябва да е.С грешни дъмпове така се държи в повечето случаи.Имал съм подобни случаи. _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 18:50 Заглавие: |
|
|
Това и направих днес. Сложих му празна памет и го пуснах да инициализира. Отначало се замисли за около 20 -тина секунди и се включи, при което на външния монитор видях, че е започнал да си настройва програмите сам. След като ги изреди се върна на първата, но за съжаление неговото кино пак няма картина. Има разстер , но без картина. Командва се от ДУ, има звук (даже и се регулира), муте-то работи, програми нагоре-надолу, гаси се от ДУ в стенбай и се пуска от ДУ. Само туй пусто RGB не иска да тръгне. Може би наистина е за видеопроц .
Баси и късмета с тоя таралясник, първо ТХО, сега и видеопроц .
Той май ще стане златен тоя ТВ. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 19:29 Заглавие: |
|
|
Пратил съм ти цена за VDP щом го отписа.
Между другото-растера какъв е на цвят?Оти в първия пост пишеш че е червен-да нямаш от искренето на ТХО изплякал видеоусилвател.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 20:37 Заглавие: |
|
|
Ми отначало не се виждаше нищо- черен екран. Но като му вдигнах малко скрийна и се появи - червен с обратен ход. Колкото по-вече вдигам скрийна толкова по-вече отива към бяло.
пп: то тоз чип наистина златен бре. Ще го поровя още малко, но ако стигна до видеопроц, клиента ще се откаже. Той за ТХО-то едвам го навих. Най вероятно ще ми го остави за части, щото ми е познат и друг път ми е оставял разни барутници. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2011 19:41 Заглавие: |
|
|
| Ще се прави. Така, че търся видео чип втора употреба, работещ. |
|