Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TEVION MD7078 VTS -Няма картина-РЕШЕНО
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Пон Фев 28, 2011 23:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Прерових ги пустите му smd-та, и пак не ще.При гледане на разните му импулси с осцилоскопа, забелязах че щом докосна да видя как е BСP сигнала към Q719,720 и веднага гаси развивките, като остава говора и изходния сигнал за картината на скарта. При това положение на 12 пин имам 5 волта, иначе няма никой. Стои в това положение докато не го изключа. С празна памет пробвах , но не иска да инициализира. Да не би аз да бъркам нещо, ето какво правя. Натискам и задържам 2-та средни бутона на предния панел и включвам от мрежов ключ. Четох нещо за някакви бутони на ДУ, но не разбрах точно. Само нещо за ДУ на Филипс че ставало. Имам едно от Филипс, с него мога да го управлявам, едно такова изкилифищено ДУ,отгоре е кръгло и е под ъгъл. Като това в атача, но е без цветните бутони.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 0:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov При мене тръгна със снеговалеж, без графика. Историята му я имаше на Вашия сайт. Беше ми първият от серията TV шасита и за това го помня. Следващите не съм ги пробвал с празна.

emoome разбрах какво ми казвате и съм съгласен че вероятно не съм прав. Не мислите ли обаче че качването на "куци" дъмпове не помага на никого.

lusi blazev бутоните на ду са за сервизният режим. Инициализацията става с двата средни бутона и мрежовият ключ. Изключвате от мрежата, изчаквате да изгасне светодиодът, натискате двата и включвате мрежовият. Изчаквате малко и отпускате бутоните. За да се получи трябва шината да е наред. След като има разлика с различните дъмпове вероятно не е това но - вижте буферните резистори, по 100 ома към всяко устройство по шината.На въпросният мой пациент всички бяха прекъснали.
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 0:30    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan dimitrov написа:
Не мислите ли обаче че качването на "куци" дъмпове не помага на никого.
.

Мисля го. Но, моля, посочете Вашия верен дъмп, качен някъде ?, А ?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 0:33    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan dimitrov написа:
Bojilov При мене тръгна със снеговалеж, без графика. Историята му я имаше на Вашия сайт. Беше ми първият от серията TV шасита и за това го помня. Следващите не съм ги пробвал с празна.

Сигурно има значение и какъв е софтуера в "голямото" памет за това нещо-той го пише на стикера и може за едни случаи ти да си прав,за други аз.Нека все пак да пробва и паметта от енциклопедията и ще го мъдрим после...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
omegata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: gabrovo

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 17:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Изтрий паметта и запиши само FF.Пусни го така той ще си я зареди сам, без да буташ нещо.Тръгват с празна памет.Паметта ти 32 трябва да е.С грешни дъмпове така се държи в повечето случаи.Имал съм подобни случаи.
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 18:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Това и направих днес. Сложих му празна памет и го пуснах да инициализира. Отначало се замисли за около 20 -тина секунди и се включи, при което на външния монитор видях, че е започнал да си настройва програмите сам. След като ги изреди се върна на първата, но за съжаление неговото кино пак няма картина. Има разстер , но без картина. Командва се от ДУ, има звук (даже и се регулира), муте-то работи, програми нагоре-надолу, гаси се от ДУ в стенбай и се пуска от ДУ. Само туй пусто RGB не иска да тръгне. Може би наистина е за видеопроц Crying or Very sad .
Баси и късмета с тоя таралясник, първо ТХО, сега и видеопроц Twisted Evil .
Той май ще стане златен тоя ТВ.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Пратил съм ти цена за VDP щом го отписа.
Между другото-растера какъв е на цвят?Оти в първия пост пишеш че е червен-да нямаш от искренето на ТХО изплякал видеоусилвател....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми отначало не се виждаше нищо- черен екран. Но като му вдигнах малко скрийна и се появи - червен с обратен ход. Колкото по-вече вдигам скрийна толкова по-вече отива към бяло.

пп: то тоз чип наистина златен бре. Laughing Ще го поровя още малко, но ако стигна до видеопроц, клиента ще се откаже. Той за ТХО-то едвам го навих. Най вероятно ще ми го остави за части, щото ми е познат и друг път ми е оставял разни барутници.
Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2011 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще се прави. Така, че търся видео чип втора употреба, работещ.
Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 17, 2011 23:11    Заглавие: Отговорете с цитат

lusi blazev написа:

Божилов ето всички надписи по чипа както са по редове

MISRONAS
VDP 3116 B C2
9362 31 LA F
077548.002

Предлагат ми следния:
VDP 3116B C2
9302 23 53
078230007

Въпросът ми е ще стане ли за за тоя телевизор дето е при мен ?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети