|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 21:18 Заглавие: Sony kv-25r1r - повишена яркост? - РЕШЕНО |
|
|
Шасито е BE-5. Получил е лек ефект на възглавница, приятелчето на когото е ТВ-то го е коригирало от сервизното. Оня ден е повишило изведниж яркоста си - картината е бледа с линии от обратния ход.
Преди да направи белата се е появило синьо петно в горния ляв ъгъл, сега има и зелена вертикална ивица в дясната част. Не се влияе от размагнитването.
При намаляне на screen-a картината се появява долу-горе но при тъмен екран фона избива на червено-вишнево.
В+ си е бетон 135В, обаче захранването на видеоусилвателите е 205В вместо 190 а 24 за ВО от ТХО-то е 29В.
Друго не съм мерил, просто го погледнах набързо. На къде отива работата? Че нямам много опит със Sony и дано да не е това ковто си мисля...
Последната промяна е направена от milenjs на Сря Мар 02, 2011 13:40; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 21:29 Заглавие: |
|
|
Така както описваш вероятно някой от високоволтовите кондензатори в крайното стъпало на ХО(най-вече 802,801,839).
Поста ти е много хаотично написан,вероятно за част от нещата (ти или твоя клиент) ни качваш на черешата.Така че почопли го и опитай пак. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 21:43 Заглавие: |
|
|
Така е - не го правя аз, помагам дистанционно, аверчето е спец по климатична техника, иска да си оправи личното ТВ
Ще му се обадя да погледне кондензатори около ХО-то, електролитите ми каза че ги е подменил повечето.
Това което видях лично е червеникъв фон с линии на обратен ход, картина леко в синьо и вертикална зелена ивица в десната част като намагнитен кинескоп. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 22:32 Заглавие: |
|
|
Малко спам, ама не се въздържам да пиша. 10г. съм се занимавал с климатици. Мисля, че знам почти всичко, и мога евентуално да направя всичко. Ама не ми е това работата! Тая поговорка: "Всяка жаба да си знае гьола" се знае от всеки. Какъв е проблема, твоя приятел да си откара, занесе или както там му казват телевизора до сервиз дето разбират от телевизори? Дали ще успея аз да направя конуса на тръбата така, че да не изпуска газ, или ще го направя криво-лево, колкото да работи за известно време? Ндявам се, че разбирате какво искам да кажа? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 8:24 Заглавие: |
|
|
Така е mitachi но момчето има необходимите умения за да се сбори - има и уреди и осцилоскоп и инструменти - радиолюбител. Затова се опитвам да му помогна дистанционно - няма къде да го занесе а съм доста зает тези дни.
P.S. - Имаме участник познал точните килограми - другаря Божилов и C802 - на уред ОК но под напрежение явно нещата са други.
Зеления оттенък в дясната част е от магнитите на шийката на кинескопа, ще се коригираме явно оттам
Благодарско на всички за помоща! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|