| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 23:54 Заглавие: При натоварване, РС захранването се изключва |
|
|
| При натоварване, РС захранването се изключва. Захранването е COLORSit 350W и при повишаване на консумацията по-точно не може да се включи. Тръгва за няколко секунди и изключва. Захранва един PIII, CD, HDD. При рестартиране в студено помещение след изключване за около 10 мин. не тръгва. Същото се получава и при добавяне на някакъв хардуер. На пръв оглед няма надути кондензатори. Къде да се насоча при ремонта му, тъй като не е от съвсем лошите и не ми се изхвърля? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 23:59 Заглавие: |
|
|
| Като начало смени филтровите електролити и го презапой.После пиши дали сее оправило. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 0:05 Заглавие: |
|
|
| В коя верига на +12 или + 5V? А ако натоваря по отделно двете вериги да ли ще се ориентирам? |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 0:16 Заглавие: |
|
|
1. Сигурен ли си, че е захранването? Пробва ли с друго... Може да е нещо по дъното ...
2. Процесора се охлажда добре?
3. Батерията на BIOS-а е OK?
4. Почваш по метода на изключването ...
Сигурно това е този компютър, които ще го ползваш за capture ... PCI платката е изключена или не  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 0:23 Заглавие: |
|
|
| Точно за него става въпрос. Сега му сложих едно Фортронче и всичко си е наред. Не ми се рискува с нестабилно захранване, пък и ще работи денонощно. |
|
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 0:25 Заглавие: |
|
|
| Като се увериш че е захранването сменяш всички във вторичната част и без това са около 5-6 броя.За да разбеш на коя верига е заминал товариш отделните вериги и мериш с осцилоскоп.Иначе как да ти кажа кой кондер е.Вземи една крушка H4 и я ползвай за товар да видиш клякат ли напреженията. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 0:27 Заглавие: |
|
|
| Направил съм си такава постановка и ги натоварвам за да видя реалната мощност на захранванията. С една дума пулсира някое напрежение. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 0:45 Заглавие: |
|
|
Какъв fortron си взел? Защото тези по-евтините модели изкарват максимално 18месеца(При средна температура 23C и 365/7/24) и след това едно кондензаторче се издува и захранването спира да работи ... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 0:56 Заглавие: |
|
|
PNF 350W. Не е ново, беше на най-новият ми компютър, но го смених с по-мощно (скъпо).
Оправих го. Смених кондензаторите. Проблемни бяха в 12 V верига. Напрежението под товар от 11.8 стана 12.1 V. Обаче като ги гледам на осцилоскоп пак има пулсации. Пробвах и други захранвания, но и там правата не беше права. Явно си е така, защото никога до сега не съм наблюдавал компютърни захранвания. |
|
|
 |
|