| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2011 23:46 Заглавие: |
|
|
| Може би не съм обяснил правилно.След стартиране се чува спецефичния звук на ТХО-то.Напрежението на крайния транзистор от 105 волта става 150 дори на моменти над 200 волта.Като през цялото време пулсира или по точно "диша".Вторичните например за ВО вместо +/-12 дават +/-7 волта.Все пак ги има.Но аз не го оставям да работи повече от 20 секунди защото крайния грее и ще изгори. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Георги Стоичков Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 0:03 Заглавие: |
|
|
Натовари захранването за да разбереш дали проблема ти е в него като прекъснеш Б+ към ХО включваш тв-то и тогава закачаш лампата на филтриращия кондензатор на Б+ и ако свети мериш колко е Б+ и дали е стабилно в смисъл дали ти играе нагоре надолу или не .
Относно пробата с ,,Електронското" тхо закача се само товарната намотка от електронското с кабели настрани и гледаш има ли високо и дали ще ти грее крайния, естествено пробара е с разкачена товарна на тхо-то на шасито. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 0:08 Заглавие: |
|
|
При над 200волта захранване пробата с електронското можеш да я пропуснеш сега засега.Явно проблема е по захранване.Мери ситните смд-та. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 0:10 Заглавие: |
|
|
Божо аз ти обещах че ще ти се обадя но утре около обяд може да мина.Благодаря на всички които се отзовахте до момента.Утре ще го подхвана наново ЛЕКА!
Днес направих няколко проби по ваши указания и резултата е следния.При прекъсната верига към тхо-то запускам телевизора и след това закачвам лампата-напрежението си остава стабилно 105 волта без да се променя.А относно електронското тхо тъй като нямам точно такова закачих друго за проба.След стартиране на телевизора идва високо напр. за секунда и угасва а 105-те волта стават 140 но стабилни без да пулсират.Замерил съм в веригите на оптрона почти всичко но не откривам проблем.Започвам да си мисля,че е от тхо-то.Ако греша поправете ме. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 19:02 Заглавие: |
|
|
Не е никаква гаранция.Единственото което се разбра досега е че и със старото и с новото се държи по един и същ начин-вдига високо и спира.За което когато си е оригиналното в телевизора проблеми може да има много.
В тоя телевизор тая проба с електронското няма да стане най-вероятно.По-добре сложи неговото си ТХО на друг изправен телевизор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|