Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

милиампери в батерията
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
toshetu
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 19:05    Заглавие: милиампери в батерията Отговорете с цитат

Здравейте всички. Моля ако някои знае относно тези милиАмпери да отговори:
Имам една батерия 3,7 волта , 1000мА която задвижва 3 електромоторчета(става на въпрос за една играчка за 14+ год. ). въпроса е ще е проблем ли ако сменя батерията с някоя 3,7 волта и 1250мА(или повече) например ? Дали някое електромоторче ще изгори или платката, която разпределя тока по моторчетата ще изгори ? Или просто по-дълго време ще работят като са повече мА ? Искам да сложа такава батерия, понеже се зарежда 2 часа, след което издържа 10-12 мин.. а ми трябва повече време.
Благодаря на всички, включили се по темата Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако напрежението е същото нищо няма да се повреди. Времето на работа ще се увеличи, но едва ли това увеличение ще е драстично.
toshetu
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 19:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерих една батерия, която обаче е 2000мА , това не означава ли че горе-доло 2 пъти повече ще работи машинката ?
Върнете се в началото
miro_mezdra
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Мездра

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2011 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Горе долу това означава.
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2011 8:36    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

За една батерия не се съди само по надписа. Може да е фалшива. Колкото по добри параметри има една китайска -толкова по фалшива е!
По оринцип оригиналните са по слаби (по надпис) на ампераж. По добре маркова 1А отколкото китайска 2А. Какъв е производителя?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2011 9:06    Заглавие: Отговорете с цитат

За китайските стоки има мнооого легенди ама половината не са верни.Истината е , че те имат 2 стандарта (с прости думи евтино и скъпо).Но в никакъв случай не пишат параметрите по етикетите наизуст......това да не е битак.
Относно въпроса не трябва да се прекалява с тока на батерията защото моторчетата ще изгорят (тази дето си я намерил ще стане без проблем) , ама да сложиш 2А вместо 1А не те съветвам , няма да изгори веднага ама ЩЕ ИЗГОРИ и няма да кара 2 пъти повече , а по-малко.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2011 9:16    Заглавие: Отговорете с цитат

georg77 написа:
...Относно въпроса не трябва да се прекалява с тока на батерията защото моторчетата ще изгорят (тази дето си я намерил ще стане без проблем) , ама да сложиш 2А вместо 1А не те съветвам , няма да изгори веднага ама ЩЕ ИЗГОРИ и няма да кара 2 пъти повече , а по-малко.

Това Rolling Eyes пък що за глупост е Shocked

Към автора Arrow нека да си изясни мерната единица която е Ah или mAh (милиамперчас) - по своята същност е капацитет на акумулатора.
Не веднъж е пояснявана и в този форум какво точно означава.
След като си изясни това понятие, би трябвало да му отпаднат въпросите.
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2011 9:28    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

georg77 - Що за глупости изръсваш днес ...... В България батерии с китайски произход се продават само с ниско качество. Коя батерия смяташ за по качествена от марковата (SONY, PANASONIC, SANYO, TOSHIBA...... ). За съжаление има и ментета на марковите. Не веднъж сме се сблъсквали с тях. Попадали са ми добри копия на NOKIA, SAMSUNG .... и прочие за мобилни апарати. НО истинското си е истинско! Винаги има разлика.
Върнете се в началото
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2011 11:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами най вероятно става дума за батерия от телефон автора пише A не Ah както и да е.Правил съм такива експерименти с играчките та сина ми и всичките изгоряха (е не веднага а при продължителна игра)

Тодоров преди години внасях от китай техника и знам със сигурност това което съм писал горе.Ако си купуваш от Илиянци (ако си от София) батерии няма да попаднеш на добра.И знаеш ли защо , защоно са не калпави а стари (пакетират се по кораби на разни пристанища).Тия батерии дето ги изброи по-горе са най-добрите ако са японски , другата алтернатива са КИТАЙСКИ,корейски и малайзийски.Ментетата са с произход Тайланд,Сингапур,Индия и Пакистан. Very Happy
Китайците могат да направят калпава карфица , а могат да направят и совалка Very Happy Вервайте ми
Пиша това защото израза "китайска стока" е станало нарицателно и равносилно на "калпава" а не е така
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2011 11:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък съм убеден,че всичките "маркови" батерии,дето се продават в повечето магазини са си тотални ментета!Както всяка една стока и батериите могат да се познаят по цената.От обикновените предпочитам никополските MAXPOWER,ама нещо не ги зареждат в магазините-били скъпи!Е,правете си сметка колко са истински SONY,PANASONIC,PHILIPS,DURACELL и купа други "истински и маркови" батерии!Когато не намеря никополски,отивам в някой магазин на големите вериги и си купувам блистер батерии с марка,която не съм чувал никога.Но поне съм сигурен,че са си техен внос и обикновено излизат много добри-по-добри от споменатите "маркови".Колкото до китайските стоки-това в Илиянци,което ни го продават,обикновено е брак и е купено в Китай на цената на отпадък.А тук се продава на цени в пъти по-високи от истинските.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети