Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

свързване на crt монитор към цифрова телевизия

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lepoev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2011 21:31    Заглавие: свързване на crt монитор към цифрова телевизия Отговорете с цитат

Привет,
имам един 21 инчов монитор с кинескоп и искам да гледам цифрова телевизия на него. Цифровият приемник има scart конектор, който искам да свържа с vga буксата на монитора по ето тази схема
http://forum.mpeg4-players.info/uploads/remoteimages/17536-368.gif Дали ще стане и ще иска ли някакви конвертори ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Deliya
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2011 8:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо не пречи да пробвате. По принцип трябва да стане. Може би ще се появи проблем със синхронизацията.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2011 10:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Deliya написа:
...Може би ще се появи проблем със синхронизацията.

Не може би, а със сигурност.
Освен ако монитора не е някое мнооого древно VGA (CGA).
picall
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2011 14:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Привет колеги,
Аз си мисля че по тази схема която колегата Лепоев е представил можеш да подадеш сиграл от PC към TV но не мисля, че ще стане в обратната посока.

Хубав Ден
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
veskobx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Usa

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2011 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Shocked Shocked Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
toncho_b4
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Мар 04, 2011 1:45    Заглавие: относно схемата Отговорете с цитат

Колеги, при така дадената схема никой ли не забеляза че хоризонталната и вертикалната синхронизация на входа на монитора са дадени накъсо ? И на всичкото отгоре са свързани и към вход/изход за яркостния сигнал на S-video от скарт буксата! Според мен ще настъпи хаос в управлението на монитора, още в момента на включването на въпросния кабел към монитора, без да е включен към скарт буксата на цифровия приемник....
http://www.pinout.net/browse.php?catid=19&conid=360 тук е обяснена скарт буксата , според мен правилно, не се ангажирам да проверявам краче по краче с публикуваната схема.Така описаната скарт букса не съдържа изходи със синхронизиращи импулси за вертикална и хоризонтална синхронизация . Според мен евентуално при подаване на сигнала с червеното ако монитора разпознае (да е някакъв по-стар модел) съдържащ(не мога да бъда сигурен че се съдържа наистина) сигнал за вертикална синхронизация от 60Хц, ама хоризонталната от 15625 Хц откъде ще ги вземе, незнам......
Или надеждата монитора освен че е 21" да е свръх стар модел, като зелено светещите монитори на ПРАВЕЦ и да иска обикновен видео сигнал...... когато само 17 краче от скарт буксата за оплетката на коаксиалния кабел и 19-то за видеото....
Иначе казано, колега lepoev, ако нямаш на приемника за цифрова телевизия изход VGA няма да можеш по никакъв начин да гледаш ТВ на въпросния монитор.Нищо не ти пречи да пробваш, но мисля че ще се разочароваш от надеждата , която си възложил на начинанието...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Мар 05, 2011 10:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Не става !
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети