| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
monito502 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 15:17 Заглавие: Монитор BENQ Q7C4 - появява се менюто за контраста |
|
|
Здравейте,
от няколко дена имам проблем с монитора, водих го на ремонт, но казаха че при тях си работи както трябва и не дава никакви проблеми. Проблема е следния: когато включа монитора (ако изобщо успея) след недълго чакане (от 2-3 до 10-15 минути) се появява менюто за регулиране на контраста (предполагам че копчето "се натиска"). В рамките на няколко секунди то стои задържало и контраста ми се намаля докрай (понеже копчето съвпада с това за намаляване). Това не ми пречеше кой-знай колко, но вече монитора започва да се включва по-трудно (обяснявам си това с факта че не може да има натиснати 2 копчета едновременно). Моля ако някой има отговор на проблема да постне едно мнение . Благодаря предварително!
ПС не разбирам много от монитори, така че моля за по просто обяснение, защото не ми се дават пари за нов  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kopernik Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 16:11 Заглавие: |
|
|
| Свали и промий със спирт всички бутончета. Правилно предполагаш, че не се включва заради бутона на контраста. Ще се оправи. Успех. |
|
|
 |
monito502 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 17:11 Заглавие: |
|
|
| Пробвах с дезедорант, но не стана. Задължително ли е със спирт? Ако да ще пробвам и със спирт. |
|
|
 |
kopernik Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 18:18 Заглавие: |
|
|
| Задължително. Сваляш цялата платка с бутоните и я слагаш във някакъв съд и я заливаш със спирт. Докато е във спирта, натискаш по няколко пъти всички бутони за да се почистят пластинките, които правят контакт. След това подсушаваш, монтираш и пробваш. Ами това е. Пиши за резултата. |
|
|
 |
monito502 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 20:11 Заглавие: |
|
|
Мерси много. Утре ще пробвам че стана малко късно.Най-късно в други де ще пиша резултатите 
Последната промяна е направена от monito502 на Съб Мар 05, 2011 20:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 20:12 Заглавие: |
|
|
Ако не става се сменя пуканката  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
|
|
 |
monito502 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 20:19 Заглавие: |
|
|
Не знам, от тази година запоявам (в училище) и ме е страх да пипам "където не ми е работа" . Иначе ако не стане със спирта ще пробвам и така. |
|
|
 |
kopernik Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 21:10 Заглавие: |
|
|
| Аз ги чистя по този начин от доста време и досега един не се е върнал със същото оплакване. Но, ако предпочиташ, можеш и да ги смениш. Не е трудно. |
|
|
 |
monito502 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2011 13:20 Заглавие: |
|
|
Благодаря много на всички включили се по темата. Днес го отворих, но видях, че за да откача тая платка с бутоните, трябва да разпоя някои кабелчета, затова на място обилно полях бутончетата с одеклоун и ги остайх 3-4 часа да съхнат, сглобих монитора и още от първото натискане на бутона on/off и светна . Още веднъж благодаря! |
|
|
 |
|