| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vaseto89 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 3:01 Заглавие: Как да си направим машина за пушек? |
|
|
Здравейте приятели някой случайно замислял ли се е как да си направи машина за пушек както по дискотеките,по тия китайските сувенири и тн.
Споделете мнения |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 10:11 Заглавие: |
|
|
Това видео ми хареса. Но на въпроса. Въпросните устройства за студен пушек работят на ултразвуков принцоп. Един ултразвуков генератор захранващ пиезоелемент. При работа на пиезото във вода, се оделя студена "пара" от водата. Проблема е само, че бързо заминава пиезоелемента. Около година работа и метализирания слой на пиезото от към водата се разрушава. Много такива са ми носили за ремонт и все това е проблема. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
vaseto89 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 12:47 Заглавие: |
|
|
@zapad гледах го това клипче,но ми се струва,че тая машина ще пуши постоянно примерно 2 часа и край пак това някакси не е практично.
@shri може ли да ми дадеш скайп?
Иначе за машината която говори shri ми се струва г.д. добър варянт при положение,че може да работи една година.
Идеята ми е такава:снощи се бяхме сабрали с прятели в "нашето клубче за купони" и си говорихме защо не си сложим такава машина за пушек и на мен ми стана интересно.
Някой има ли някаква схема на тази машина за пяници  |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
|
|
 |
vaseto89 Нов потребител

|
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 17:47 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Въпроса е какво е кара да се изпарява - нагряване ли |
Точно така. Машините за пушек, които ползват посочените течности се състоят от резервоарче, нагнетяваща помпа, подобна ( или същата ) като от кафемашина, метална дюза с тесен отвор и вграден нагревател с терморегулиране, където се впръсква течността, която се изпарява и излиза през отвора. Параметрите не са критични, и лесно можеш да си направиш такава машина в къщи.
Но... не ти препоръчвам да я ползваш в по-малки помещения, защото при прекаляване с пушека ефекта е доста "задушлив" ! |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 18:41 Заглавие: |
|
|
Момчета не се занимавайте с глупости. Продават се такива неща по китайските борси за сувенири и са евтини. Работи с чиста вода. Принципа е елементарен. Енергията от вибрирането на пиезодатчика във водата се предава на молекулите на водата и така те се зареждат с повече енергия. От блъскането помежду си следствие ултразвука без да е необходимо да се загряват както при обикновеното врене. Изкачват се нагоре и се отделят от течноста имитира се изпарене само че без топлина. Нека не забравяме, че енергията не е само топлина. А всъщност със сухия лед в клипчето се прави същото само че по друг начин. Номера е в една среда да постигнеш област с по високо енергийно заредени молекули от останалите и те се изпаряват естествено. Не съм си играл да разглобявам и изследвам такива неща. Те са капсуловани защото се потапят във водата и кабела се включва директно в тока. Само не помня дали беше с адаптер или направо 220В. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
vaseto89 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 18:46 Заглавие: |
|
|
| gakal написа: | | Цитат: | | Въпроса е какво е кара да се изпарява - нагряване ли |
Точно така. Машините за пушек, които ползват посочените течности се състоят от резервоарче, нагнетяваща помпа, подобна ( или същата ) като от кафемашина, метална дюза с тесен отвор и вграден нагревател с терморегулиране, където се впръсква течността, която се изпарява и излиза през отвора. Параметрите не са критични, и лесно можеш да си направиш такава машина в къщи.
Но... не ти препоръчвам да я ползваш в по-малки помещения, защото при прекаляване с пушека ефекта е доста "задушлив" ! |
Колега този парафин дали е вреден знам ли?
И някакво по подробно обяснение как да си направим такава машина можеш ли да ни дадеш и вече и мезето към бирата е готово  |
|
|
 |
|