| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Българин Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 15:59 Заглавие: Проблем с пералня Costructa |
|
|
Здравейте!
Въпросът ми е има ли от вас специалисти по перални?Питам,за да не ви занимавам излишно с такъв тип техника  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 18:41 Заглавие: |
|
|
Ние тук сме майстори по всичко. Така че питай може и да ти помогнем.
Нали знаеш приказката за питането. |
|
|
 |
Българин Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 19:25 Заглавие: |
|
|
Благодаря!
Пералнята е Constructa CR5721 с горно зареждане. Близо година и половина работи безупречно(купена е втора употреба).В един момент докато работеше спря изведнъж и започнаха да мигат две от трите лампи на таблото.Лампите са: червена"betrieb-anzeige"-свети когато си работи пералнята; жълта"тор-stop"- мига малко преди да спре и като спре свети постоянно; зелена"мengen automatic"-тя е за някакъв режим с повече програми(женски работи,все пак не работя аз с нея);тия работи са когато работеше нормално.
Ето какво е сега-мигат една след друга червената после жълтата лампа при пускане.И така без да тръгва.Мигат с честота малко под 1 Hz. Интересното е ,че се чува и прищтракване на едно от релетата на платката,сякаш иска да затвори верига,но импулса е твърде кратък.
Сменил съм четките на мотора и тиристор,предполагам за управление на оборотите на мотора.Резултатът е никаква промяна
Проверил съм платката за кофти спойки,жици-мици,контакти и ключове,ама нищо.Програматора при завъртане се чува,че цъка и мести дисковете.Него ми е малко по-трудно да го проверя,но ако се наложи ще го разчанча Платката е доста сложна за мен,но ако трябва ще я опиша цялата.
Благодаря за всеки съвет от ваша страна
А,и ако ви интересува съвет по автомобила,буса или камиона ви-питайте.Там мога и аз да помагам  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 20:34 Заглавие: |
|
|
| Има голяма вероятност да се е повредил ниво регулатора.Нагарят им контактите вътре, има и вероятност да е нагорял самия бутон за пуск.Доколкото съм чувал от колегите тези електронни управления не горят лесно ако не са поляти. Има ли ключалка на капака със биметален включвател дето не пуска капака 2мин.Може и той да е нагоял.Успех |
|
|
 |
Българин Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 20:57 Заглавие: |
|
|
Ами не съм проверявал ниворегулатора,но ключа за капака-да.Биметалната пластина си бачка и дори пробвах с by-pass на този ключ малко 'по монтьорски'.Пак не ще,но иначе ток си има в ключа и "ходи" където требе.
Може ли да е от регулатора за нивото? Питам щото все пак пералнята въобще не тръгва,нито отваря някакъв клапан за вода,нищо.Просто почва да мигат лампите и това е...Ако кажете ще го разглобя,малко ми трябва  |
|
|
 |
Kolyo Tsonev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 21:04 Заглавие: |
|
|
Constructa-та си е чист Bosch(Siemens)
На дъното има ли поплавък(аквастоп)?
Какви са обозначенията на платката? _________________ Всяко ново е отдавна забравено старо |
|
|
 |
Българин Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 22:44 Заглавие: |
|
|
Какво е аквастоп и кои точно означения ти трябват? На процесора?
Че само аз липсвам в тази машина  |
|
|
 |
Kolyo Tsonev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 22:58 Заглавие: |
|
|
Аквастопът е поплавък,както в резервоарчето за спирачна течност на автомобилите.Когато отнякъде капе вода поплавъкът се вдига и пералнята блокира.Погледни дъното на пералнята-ако има,ще го видиш.
Обозначенията на платките обикновенно са AKO 544 xxx или BSHG xxx xxxx _________________ Всяко ново е отдавна забравено старо |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 9:01 Заглавие: |
|
|
имах един случай с подобна пералня.беше се затлачило маркучето към ниворегулатора и ни гък ни мък.отпуших го и тръгна  _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
Българин Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 12:25 Заглавие: |
|
|
Значи няма аквастоп(сетих се как изглежда-имам го на съдомиялната си машина Сименс). Интегралата е с номер BSHG-S3P-007,a на цялата платка пише АКО Kpl 44 488 отгоре, а отдолу MG 1.10 155-05.
Тази вечер ще погледна целия ниворегулатор заедно с тръбопровода щом може да създава проблеми.
Брагодаря ви за помощта до момента! |
|
|
 |
|