| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
karazaz Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 12:55 Заглавие: Въпрос за ДВД от лаптоп... |
|
|
| Здравейте , имам един компютър ,който е слим-лайн с много тънка кутия в хоризонтално положение.....използвам го за определени приложения, но проблема е че няма дисково устройство - СД или ДВД ...мястото отпред на кутията е много тънко ,почти процеп като на автомобилно такова .....имам ДВД от лаптоп ,въпроса ми е - мога ли да сложа това ДВД и ако да, как да го свържа .....Предварително благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 16:31 Заглавие: |
|
|
| Поне снимки да беше дал... |
|
|
 |
dyp7 Активен потребител

|
|
|
 |
karazaz Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 12, 2011 21:41 Заглавие: |
|
|
| благодаря ,ще пробвам с този преходник ..дано да стане , колкото до снимките мислех че всички са еднакви ,затова така профански зададох въпроса .....моля да бъде простен, все пак съм невежа в тази област |
|
|
 |
red bulll Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 20:21 Заглавие: |
|
|
| Според мен най-добре ще е да вземеш преходник за усб и външно устройство му сложиш! |
|
|
 |
toncho_b4 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 18:35 Заглавие: Преходника |
|
|
| Колега, опитай с горепосочения преходник, по принцип има огромна вероятност да стане, но трябва със сигурност да имаш свободен IDE 40 пинов кабел(пардон, буксата му трябва да е толкова) и поне още една букса за захранване като на флопито ти.Така свързаното DVD/CD устройство от лаптоп обикновено е в MASTER режим и ако на същия IDE канал (същия кабел) има закачен вече харддиск ще трябва да му обърнеш внимание той в какъв режим е (от задната страна на 3,5" хардове има джъмпери, за смяна на режима).По отношение на самото закрепване на устройството в кутията, може да ти се наложи да огънеш леко един кламер, но ще го видиш все пак как е... |
|
|
 |
karazaz Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 18:39 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички отговорили .....ще пробвам с преходника .....
Ако модовете решат, да заключат темата . |
|
|
 |
PR1KA3L1BK0 Опитен потребител

Регистриран на: 23 Ное 2006 Мнения: 119 Местожителство: София Студентски град
|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2011 15:43 Заглавие: |
|
|
Колега, аз лично ти предлагам варианта с външно оптично устройство, което се включва през USB порт. Гарантирам ти 100% вероятност да сработи, можеш да намериш такова тук и във всеки магазин за компютърна техника.
Успех ! |
|
|
 |
toncho_b4 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2011 23:19 Заглавие: ДВД |
|
|
Ами колега PR1KA3L1BK0,
смея да твърдя, че при мен не сработи този вариант със външното устройство на два пъти: единия с лаптопа ми Тошиба Текра- исках да си сменя комбо устройството, но то самото не щеше и съответно преминах през всякакви варианти, за които експерименти платих във 2 фирми общо 50 лева и ефекта беше че не мога да си реша проблема, защото лаптопа просто си е направен да си разпознава неговото си устройство и ничие друго, а във втория случай забелязах че марковите компютри, като IBM например понякога(както в моя случай) нямат опция от биос-а да се зарежда операционна система от външен USB източник.И в двата ми случая когато зареди операционната система устройствата се разпознават коректно и работят, но ако компютъра няма операционна система прибягваш до коренно различни варианти-> инсталация по мрежата например, или сваляне на харддиска за отделна инсталация.
Не се заяждам с никой, не ме разбирайте погрешно колеги, просто споделям опита си в този форум, и гледам колкото мога да помогна...
Успех в начинанието, колега karazaz, но все пак сподели какво е станало след твоите експерименти! |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2011 9:58 Заглавие: |
|
|
Всъщност поддръжката на външно USB не опира до марката, а до възрастта на лаптопа. По-старите модели не поддържат boot от външен диск, а и самите USB портове нямат достатъчно мощност да захранят външна оптика.
Относно вътрешните устройства на Toshiba, гърчът е голям. Обикновено разликата е в настройката Master-Slave-Cable Select. Едно време имаше оптични устройства с ключе за режимите, които тръгваха на всякакъв лаптоп, но отдавна не съм виждал такива. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
|