Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с Nokia 8210
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Май 08, 2004 15:26    Заглавие: CCONT Отговорете с цитат

Значи ще ми струва 4 долара и 5 минути /шегувам се/. Знаеш ли къде се продава в София или само предполагаш? Между другото този чип в Китай струва 1.70 долара ама явно докато стигне дотук -то мита ,то транспорт -цената си набъбва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Май 08, 2004 15:45    Заглавие: Отговорете с цитат

За този чип ми казаха че има доста ментета и не се шашкаи ако не ти тръгне телефона
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Съб Май 08, 2004 18:34    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.gsm.dir.bg
На този адрес ще получиш подробно каде се намира, имат и други магазини освен на 5-те кушета но неги знам всичките. Относно ментетата, наистина никой няма застраховка какво ще купи но то с всичко е с така. Непродават много евтино но си имай едно на ум.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2004 13:44    Заглавие: За ментетата и други работи Отговорете с цитат

Май стана както Фишев каза -купих схемата цена 2лв!? запечатана на ролка отрязаха пред мене фирма Адмирал Само че Made in China.
Имам приятел във фирма за SMD монтажи -не му е за пръв път имат най модерно оборудване за BGA схеми -оказа се ,че онова отдолу било не смола а флюс, смени я професионално и телефона умря съвсем-въобще не включва. Питам се дали да взема още една две схеми по 2 лева -белки уцеля работеща или да го дам в сервиз с надежда да го оправят и да не ме обрулят над 25 лева (другия вариант е да обрулят телефона и да кажат ,че не става) ,или да се опитам да го продам за части-поне крайното стъпало работеше идеално + две Li Ion батерии и зарядно -чудя се!!!! Rolling Eyes Rolling Eyes Question
Между другото някой знае ли дали е вярно това:

New CCONT implemented:
In NSM-2 (SB31), NSM-3 (SB32) and NSB-6 (SB07) new version of CCONT 2M has been implemented.
The new CCONT (4370719) can replace the old one (4370467) and vice versa, if component is not underfilled.

че аз намерих новия CCONT-70719 докато стария беше 70467-но както се вижда от горното те би трябвало да са взаимозаменяеми!?Дали? Последно,че станаха много въпросите-възможно ли е CCONT да има някякъв ID и процесора да не го разпознава та да трябва да се префлашва и софтуера или да се прави т.н. Power management настройка. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2004 18:13    Заглавие: Отговорете с цитат

До колкото знам не се заменят - сложил си за друг модел за това не ти е тръгнал - надписа за номера трябва да е точен
Разговарях с колега и той твъди че заменял без проблем CCONT на 8210 с такъв от 3210 и работи.

Последната промяна е направена от cdi на Съб Май 15, 2004 21:10; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2004 18:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай да върнеш стария чип за да се увериш че няма нещо друго дафектирало при демонтажа. Платките са много тънки на 8210 а температурата бързо стига до процесора - той обаче е залят с смола
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2004 18:29    Заглавие: ЗА CCONT Отговорете с цитат

Знаеш или си сигурен за да не съм голословен заредих във файлообменника това:Repairhints 8210,8850,8890 прочети на стр 5 за замяната на единия CCONT с другия.
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=4276
И мене ми се иска да го върна ама площадките вече не са с калай (balls) както е необходимо за нормалното запояване.
А ето и това Type: POWER SUPPLY IC
Brand of Phone: Nokia
Model of Phone: 3310, 6210, 8850, 8210, 3210
Compatibility: Original - New
Description: Ccont for NK3310, 6210, 8850, 8210, 3210 (NMP70719)100% Tested
Тук ясно се вижда ,че за тези модели CCONT е един и същ,по съм снлонен да вярвам ,че съм попаднал на дефектен(менте)!
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2004 20:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако това е вярно и запояването е минало както трябва значи 100% чипа е менте.
Склонен съм да вярвам и на колегата понеже е опитал вече замяната на чипа с този от 3210. Аз лично неслагам заместители когато поправям GSM - има разлики между 8210 и 8210 - версия на платката
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети