| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bisko8709 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2011 14:53 Заглавие: |
|
|
Благодаря за схемата на кабела! С него се вързах към УПСа. Но дотук с напредъка. Тази програмка APCfix, просто ми показва моментното състояние на машината без никакви опции да пипам по стойностите на напреженията и т.н. Командвам УПСа, до толкова , че през компа го карам да си направи сам тест и до там.
За капак дойде още един UPS APC SmartUPS SC620 , който пак е с заминала батерия, замяна с нова , но пък този ЧУК не отчита коректно входящото напрежение ( показва 180V , като на уреда напрежението в контакта е 220-230V ) и си стои само на батерии неиска д апревключи на захранване от мрежата!
Замислям се дали тези APCта нямат някаква защита след като се разреди до край батерията?!
Хелп за схеми ! И питане тази APCfix имали възможност за настройки на UPS? Дали случайно тази версия Rev 2.4.1.128 дето съм изтеглил е някаква бъгава?! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2011 21:24 Заглавие: |
|
|
Пълната версия на APCFIX е платена Даже на сайта си пише
На статус какво показва? Register1 и 2 ? |
|
|
 |
rad Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2011 16:09 Заглавие: |
|
|
За тоя дето сваля предпазителя- отваряй го, има нещо повредено.
За втория как разбра, че отчита 180в? Ако си го свързал с компа, инсталирай програмчето дето го дават от АРС и от там виж текущите параметри. От там можеш и да зададеш нивата на входното напрежение при които да минава на батерии.
ЮПС-те на АРС трябва да се нулират и калибрират след замяна на батериите иначе не отчитат правилно оставащото време, а и ще ти виси постоянно съобщение за смяна на батериите. Това м/у другото.  |
|
|
 |
bisko8709 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2011 15:35 Заглавие: |
|
|
| mishomvp написа: | Пълната версия на APCFIX е платена ... |
Със сигурност е платена, но тази при мен дори и активните бутони ( тези които са с нормален цвят, и би трябвало да се натискат ) не позволява да се натискат.
Регистрите нямат нищо отбелязано освен , че е включен на батерий.
| rad написа: | | За тоя дето сваля предпазителя- отваряй го, има нещо повредено.... |
Ами точно от APCfix видях , че входящото е към 180V тя си го отчита. Но понеже всичко в сервиза си бачка, взех че мернах и контакта и той си изкара 220V. По отношение за задаването на нивата, както казах програмката не ми дава да питам, дори и на активните бутони не дйстват след натискане ... ( сякаш е забила , а в същност работи и отчита..!)
Това за калибрацията е можеби решението , ако успея да я направа... Някакво инфо за калибрирането на APC?
Благодаря! |
|
|
 |
rad Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2011 18:41 Заглавие: |
|
|
Ами имаше някакво програмче което си върви с ЮПС-те на АРС- потърси го в сайта им. Ако и там се вижда същото напрежение, със сигурност има повреда. Тогава праговете няма да ти помогнат!
По въпроса за калибрацията- знам от човек който работи в гаранционния сервиз на АРС и съм му носил за смяна на батерии. Има и друга фирма, но ако допреш до там ще ти ги пратя на ЛС, че да не ме баннат за реклама. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2011 16:49 Заглавие: |
|
|
Провери си елементите в топлата страна нещо ти офазява масата на изхода. Може да е някой кондензатор от филтрова група. Като завъртиш щепсела в контакта пак ли окъсява. Мери между земя средния край на захранващия кабел и другите два има ли утечка. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|