Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Автокасетофон на 220V , как?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tomentoza
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 1:07    Заглавие: Автокасетофон на 220V , как? Отговорете с цитат

Монтирал съм си в банята тонколони в тавана и съм решил да ги озвучавам с автокасетофон (т.е. СD) , но незная какво трябва да бъде захранването с което да го подкарам . Някъде прочетох че не става с обикновен адаптер на 12В , а захранване за компютър можел да се използва.
Ако някой има идея какво мога да използвам , ще съм благодарен .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 1:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти,

1. Хубаво е да напишеш марка и модел на cd-то, което мислиш да ползваш. ( За да разберем консумираната мощност от него)
2. Трябва да се използва добре филтрирано и що годе стабилизирано захранване. Повечето, които се продават на пазара не са.
Също така щом ще е в баня... Аз лично не бих предпочел да е компютърно захранване, а нещо което по-добре галванично разделено от 220V.
Незнам защо си избрал да ползваш CD от кола(освен, ако не си решил да си правиш дискотека в банята )...
За сравнително ниска цена можеш да си вземеш нещо готово, на което да му изведеш говорители отвън.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tomentoza
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 2:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм се спрял на модел още но няма да е нещо извънземно , а стандартно СД за кола
В банята са само колоните те са специални влагоустойчиви не са големи (параметри в момента не мога да дам за тях) , а самия плеар ще е извън банята в един шкаф и точно поради тази причина съм се спрял на авто касетофон защото е по компактен . Ако предложите някаква идея за алтернатива на такъв плеар готов (и да е компактен ) ще е чудесно .
Аз също съм против ползването на компютърно захранване.
Върнете се в началото
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 8:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично бих свързал колоните към компютър.
Но ако държиш да е с CD трябва траф-грец 10A-кондензатор-CD-Лепа Брена и т.н Very Happy
Има готови захранвания но са скъпи (от70лв. нагоре) мисля , че имаше такива за лаптопи , касови апарати и др. ама гледай да са за 12 волта и поне 10А (ако е 4х45W)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 12:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Ако предложите някаква идея за алтернатива на такъв плеар готов (и да е компактен ) ще е чудесно .

Алтернатива са всички микро системки, които се продават в големите магазини за аудиотехника в ценовия диапазон 100-220 лева, например тази:
http://www.technomarket.bg/products/09062238/lg-xa-14
или подобна. Само монтираш и свързваш твоите колони.
Върнете се в началото
nhadjinikolov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Едит:
След препрочитане на постовете, оттеглям съвета си, тъй като компютърното захранване наистина не е най-подходящото, освен, ако захранването не се намира извън банята.
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 19:37    Заглавие: Отговорете с цитат

nhadjinikolov написа:
Едит:
След препрочитане на постовете, оттеглям съвета си, тъй като компютърното захранване наистина не е най-подходящото, освен, ако захранването не се намира извън банята.

Незнам какво си препрочитал, но:
tomentoza написа:
...
В банята са само колоните те са специални влагоустойчиви не са големи (параметри в момента не мога да дам за тях) , а самия плеар ще е извън банята в един шкаф...

Както и да е.

tomentoza, колко мощни са колоните? Ако не мислиш да правиш дискотека в банята, то и универсален адаптер за лаптоп (с регулиране 12 до 24 волта) също ще ти свърши работа. С такъв 90-ватов и един "клас Д" усилвател си озвучавах парти вкъщи наскоро доста прилично.

Hi-Fi с кънтене на плочките ли ще правиш или просто да не ти е скучно?

Щото това със авто-ЦД и захранване ще си стъпи на свойта си цена, а пък спокойно можеш да вземеш някой китайски радиоприемник доста по-евтино.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 23:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ти нещо компактно. Има си и радио и касетка и диск. Laughing Висока е около 20 см. Ако ти хареса на ЛС.

Върнете се в началото
nhadjinikolov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 10, 2011 1:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Предложих компютърно захранване. После обърнах внимание, че човека не иска да слага такова и затова затрих Smile
Върнете се в началото
tomentoza
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 10, 2011 9:57    Заглавие: Отговорете с цитат

@tropper колоните са малки и не мисля да си надувам главата а просто някаква музика за фон ще е.
Тези мини аудио системи съм ги гледал но миидват малко големи .
А за зарядно за лаптоп на се бях сетил защото то за разлика от компютърното е по компактно , няма охлаждане , но пък дали няма да загрява много . И това което виждам на моя адаптор на лаптопа е output 19 V 4,2А , а както georg77 каза а и другаде бях срещал трябвало да е поне 10А . Надявам се че ще може да се намери такова на 12 V , защото това като алтерматива ме устрйва , но се замислям дали антената на радиото ще хваща добре в този коридор .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети