|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vankata1976 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2011 10:40 Заглавие: Авто Clarion AuxIn...? |
|
|
Здравейте!
На колата имам стар Clarion с C-Bus и CD Changer. Работи безгрижно и мноого си го харесвам и заради управленито с лостче от волана. ЦД-то е перфектно но в градски условия, т.е. на лунната настилка в Сф. дразни прекъсването. Та искам да си направя към него вход за външен MP3 player. Разрових се и намерих, че хорицата използват два подхода но не мога да преценя кое е по-добре.
Първият е да изкарат жак за вход, на изхода от дек-а (касетофона)(виж картинката). За мен ще бъде много лесно и безпроблемно да го направя.
Вторият е на самата плака където е входа за CD Changer-а запояват жички с L, R и маса. Но тук трябва да се добави и механичен прекъсвач за да лъже че върти CD.
http://img263.imageshack.us/img263/4344/35321095.jpg
Първият вариант е лесен и запазвам функциалноста на ЦД-то, при втория губя ЦД-то и трябва да търся място за прекъсвач.
Питанката ми е има ли разлика във звука ако се подава сигнала през електрониката за касетофона и съответно през електрониката за ЦД-то.
п.с. Уточнявам че съм аматьорче, без претенций за познания или нещо такова.
ПОЗДРАВИ!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
batkotony Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 12, 2011 17:36 Заглавие: clarion |
|
|
| Първия вариант го забрави.Мястото което си означил е връзката м'у главата и предусилвателя.Ако се вържеш там няма да стане понеже разликата в нивата е огромна. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|