Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Авто Clarion AuxIn...?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vankata1976
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 10:40    Заглавие: Авто Clarion AuxIn...? Отговорете с цитат

Здравейте!

На колата имам стар Clarion с C-Bus и CD Changer. Работи безгрижно и мноого си го харесвам и заради управленито с лостче от волана. ЦД-то е перфектно но в градски условия, т.е. на лунната настилка в Сф. дразни прекъсването. Та искам да си направя към него вход за външен MP3 player. Разрових се и намерих, че хорицата използват два подхода но не мога да преценя кое е по-добре.

Първият е да изкарат жак за вход, на изхода от дек-а (касетофона)(виж картинката). За мен ще бъде много лесно и безпроблемно да го направя.

Вторият е на самата плака където е входа за CD Changer-а запояват жички с L, R и маса. Но тук трябва да се добави и механичен прекъсвач за да лъже че върти CD.

http://img263.imageshack.us/img263/4344/35321095.jpg

Първият вариант е лесен и запазвам функциалноста на ЦД-то, при втория губя ЦД-то и трябва да търся място за прекъсвач.

Питанката ми е има ли разлика във звука ако се подава сигнала през електрониката за касетофона и съответно през електрониката за ЦД-то.

п.с. Уточнявам че съм аматьорче, без претенций за познания или нещо такова.

ПОЗДРАВИ!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
batkotony
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2011 17:36    Заглавие: clarion Отговорете с цитат

Първия вариант го забрави.Мястото което си означил е връзката м'у главата и предусилвателя.Ако се вържеш там няма да стане понеже разликата в нивата е огромна.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети