| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PR1KA3L1BK0 Опитен потребител

Регистриран на: 23 Ное 2006 Мнения: 119 Местожителство: София Студентски град
|
Пуснато на: Съб Мар 12, 2011 23:01 Заглавие: Притер HP Deskjet F380 проблем с цветната мастилница |
|
|
Здравейте колеги !
Принтера ми показва съобщение за цветната мастилница Cartridge Problem. Първо мислех че е заминала мастилницата, но след малко модифициране на черната и цветната им размених местата. Тогава за цветната ми даде съобщение че не е съвместима а цветната отното Cartridge Problem. На какво се дължи това ? Ако може да ме насочите към литература за ремонт на принтери и евентуално схеми на такива.
Благодаря предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2011 2:26 Заглавие: |
|
|
| Това да размениш местата на черна и цветна глава в мастилено струен принтер и да очакваш да проработи е най-малоумното нещо което можеш да направиш. Самата структура на двете глави е различно. Черна глава за този принтер има 416 дюзи. Цветната 3х100 и се управляват по различни алгоритми. Главите на HP не са само резервоари с мастило. Те са съвкупност от резервоар, печатащи дюзи и електроника. При включване на принтера той си прави тест на главите и ако нещо не е наред алармира. Преди да обвиниш принтера си в дефект си длъжен да пробваш с нови глави. Относно литература за ремонт , за всеки принтер си има сервизна документация която надали ще ти е от полза. Ти притежаваш принтер от най ниския възможен клас и всякакъв ремонт ще ти излезе по скъп от нов принтер. /става въпрос за ремонт различен от почистване на ролките, премахване на задръстена хартия и други такива стандартни процедури/. |
|
|
 |
PR1KA3L1BK0 Опитен потребител

Регистриран на: 23 Ное 2006 Мнения: 119 Местожителство: София Студентски град
|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2011 12:16 Заглавие: |
|
|
Размених мастилниците не за да проработи, а за да видя какви съобшения ще ми даде принтера.
Те бяха:
1.всяка на мястото си
- цветната - Cartridge problem
- черната - Ready
2.разменени
- цветната - Incompatible
- черната - Cartridge problem
От което си направих извод, че и двете мастилници са електрически изправни и проблема е в принтера.
И въпроса ми е какво правим от тук на татък за да заработи, не ми се копува нов принтер ... |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2011 18:56 Заглавие: |
|
|
| PR1KA3L1BK0 написа: | ......направих извод, че и двете мастилници са електрически изправни и проблема е в принтера.
И въпроса ми е какво правим от ... ... |
Неправилен извод / странна логика/ .
Прочети втория пост /sathv/,смени и цветната с нова или работеща ,или тази цветна опитай на друг съвместим с нея принтер и тогава прави изводи. |
|
|
 |
|