| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stefanov74 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 19:28 Заглавие: video SHARP VC-A30BP не се завьрта видеобарабана |
|
|
ЗДРАВЕТЕ.имам проблем с едно видео SHARP VC-A30BP всички функци освен play работят , не се завьрта видеобарабана, смених LA7116 (driv intarface)но не е от нея , някои има ли идея какво може да е.
БЛАГОДАРЯ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 20:58 Заглавие: |
|
|
Здравей колега,
ако е за модела , за който си мисля причините са две:
1.Да са разбити бронзовите втулки на мотора. Разглобяваш внимателно и им сменяш местата.но това е вариант , който не е за предпочитане. Най- добре е да ги подмениш с нови.
2.Лош разтегнат ремък, чрез който се задвижва програмния механизъм и не го завърта до край или са му зацапани контактите. Режима PLAY се завърта с най-много усилия и ремъка най-често тогава боксува.
Успех |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 21:40 Заглавие: |
|
|
| dimitar_cher написа: | Здравей колега,
ако е за модела , за който си мисля причините са две:
1.Да са разбити бронзовите втулки на мотора. Разглобяваш внимателно и им сменяш местата.но това е вариант , който не е за предпочитане. Най- добре е да ги подмениш с нови.
2.Лош разтегнат ремък, чрез който се задвижва програмния механизъм и не го завърта до край или са му зацапани контактите. Режима PLAY се завърта с най-много усилия и ремъка най-често тогава боксува.
Успех |
Колагата казва, че не му се тръгва мотора на видеоглавата. Това няма връзка с централния мотор, който е с бронзовите втулки. Би могло да е от мехоконтрола, макар аз да не вярвам много в тази версия. Възможно е мотора на видеоглавата да е затегнал, или да е дефектирал сервопроцесора, не си спомням точно какъв беше, това едно сравнително малко чипче със ситна стъпка на изводите, намира се в предната част на основната платка. |
|
|
 |
gama Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 6:47 Заглавие: |
|
|
| Провери хол датчиците на двигателя. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 7:47 Заглавие: |
|
|
| а според мен си е направо от програматора,разглоби го и изчисти контактите |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 11:02 Заглавие: re: |
|
|
| След като задължително си почистил програмния превключвател провери напрежението към платката с мотора в момента на командата "START".Ако същото е на лице,съмненията падат върху IC от същата платка.Понякога затягат и лагерите-2бр. на самия видеобарабан но същото може да се провери чрез развъртане на ръка на видеобарабана.Провери и цялостта на намотките на мотора.Ако всичко до тук и на ред се връщаш обратно към драйвера-т.е. изходното му U, както и входното управляващо U докато стигнеш до сервопроцесора.Успех! |
|
|
 |
|