|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 18:50 Заглавие: Въпрос за флюс |
|
|
Гледах клипчета you tube за запояване на смд-та,та там ползват един течен флюс консистенция като вода-малко по гъст,който не позволява тинола да съедини съседните крака.Някой ползва ли това и от къде може да се закупи. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 19:22 Заглавие: |
|
|
Tова може да видиш седи по гъсто но запоява перфектно.Гледам от по-редките нямат налично... _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 19:34 Заглавие: |
|
|
| При SMD-та : Намазвам платката предварително с евтина паста за запояване ,и мисля че ефекта е същия. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 21:41 Заглавие: |
|
|
И аз мажа с CINEL,но не мога да постигна ефекта ,който видях в клиповете. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 22:27 Заглавие: |
|
|
Въпросът е леко странен.Колкото по-качествен и скъп флюс използваш,толкова по-доволен оставаш.Логично.Проблемът е,че качеството е обвързано с цена,а флюсът е консуматив.А цената на консуматива е обвързана със стойността на извършеният ремонт.
Звучи глупаво,например,да използваш евтино китайско менте за BGA монтажи.Също толкова глупаво е да употребяваш 'Kester' при ремонта на някое Юностче,или ВТ,например.
Доколкото разбирам,желаеш да подмениш жалкото подобие на флюс,т.нар. 'Cynel',с нещо по качествено.Тогава трябва да определиш за какво точно ти трябва и да го споменеш,за да знаем какво да предложим.Флюсът,посочен от колегата в линка,например,е доста приличен и ако е оригинален,е относително скъп.Дали те устройва като цена,качество,приложение?Ти знаеш.
Има марки и марки.Има и ментета на марки,някои добри,някои лоши.Има евтини,има и скъпи.Има такива,които се продават в България,има такива,които не се продават.Има с различен вискозитет.Има за олово,безоловен,с широк спектър.Има и с конкретно,точно определено приложение.
Та кажи. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2011 0:08 Заглавие: |
|
|
Аз ползвам такъв от ТМЕ , същия го има и на Пасат .
Тук има подобни разисквания .... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2011 14:43 Заглавие: |
|
|
Писъл съм -за смд,което значи от еепроми до чипсети на двд плеъри.Никъде не споменавам че ще лепя BGA чипове.Ще пробвам посочения от milmar. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|