| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Interceptor Опитен потребител

Регистриран на: 07 Май 2010 Мнения: 137 Местожителство: Бургас/Варна
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 21:00 Заглавие: С какво се снаждат 50 омови коаксиали? |
|
|
С какво може да се съединят 50 омови кабели?
Питах в един магазин за някакви снатки и ми казаха че нямало такива _________________ Никога не разкривай дали си щастлив или не преди да е дошъл последният ти ден..
E-mail: drm.electronics(at)gmail.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 21:17 Заглавие: |
|
|
| Запоява се централното жило, отлива се около него ВЧ изолация, отгоре се навива меден проводник, с който се свързват оплетките. Сигурно докато се калайдиса медния проводник, изолацията на централното жило ще се е стопила, така че след нея е добре да има термошлаух или друга топлоустойчива изолация. - Това го четох в някоя книга, но не помня коя. (Надявам се не съм сгрешил някъде.) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 21:22 Заглавие: |
|
|
Работата е там че искам да се размина с поялника _________________ Никога не разкривай дали си щастлив или не преди да е дошъл последният ти ден..
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 21:37 Заглавие: |
|
|
Освен, че са 50 омови и коаксиални те биват и различни типове - честота, мощност/ток....
Маркират се като RGнещо си.
Дебелината им може и е различна, както и типа на централното жило и оплетката.
Имат си и "фасонни" части за различните размери и типове:
Общо взето "чешмеджийска" работа
Друг е въпроса колко са намираеми у нас единични бройки. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 22:16 Заглавие: |
|
|
Колко снадки на кабел и за какво ще се ползва? Все си мисля че 2 F конектора с муфа няма да направят разсъгласуване колкото и ома да са и при всички обстоятелства е по-добре от запояване. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 22:24 Заглавие: |
|
|
Примерно на двата кабела по едно такова:
и между тях това:
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 23:30 Заглавие: |
|
|
Само на едно място искам да направя снадка малко преди антената. До сега бях с Ф-конектори и снадка за 75ома 6мм и съответно споих многожилната сърцевина, но не ми се струва никак надеждно.
Иначе и аз си мислех за някакво BNC съединение.. _________________ Никога не разкривай дали си щастлив или не преди да е дошъл последният ти ден..
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2011 9:21 Заглавие: |
|
|
BNC е добър вариант, но пак трябва поялник. Да се внимава, че има BNC 50 ома и 75 ома. Освен това се влияе силно от влагата. Аз бих препоръчал същата снадка, но с UHF конектор. Пак трябва една капка тинол, но е по-надеждно. Имам такива по покривите от 7, 8 години и досега няма никакви проблеми при честоти 50 и 150 Мхз.
Това имам предвид. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2011 13:14 Заглавие: |
|
|
| Според мен, най-лесно и достъпно е: съответния BNC, а снадката да се осигури с 1-2 слоя термосвиваем шлаух, за да не попада влага. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2011 12:25 Заглавие: |
|
|
| Interceptor написа: | | Само на едно място искам да направя снадка малко преди антената. До сега бях с Ф-конектори и снадка за 75ома 6мм и съответно споих многожилната сърцевина, но не ми се струва никак надеждно .... |
Мисля, че ако Ф-конектора е в стаята, а не до антената, всичко ще изглежда многократно по-надеждно.
Но и до антената може да се направи снадка с Ф-конектор, след което отгоре връзката да се запечата с гумена самовулканизираща се лента. Ползват я силнотоковите жичкаджии, изолират с нея и кабели на потопяеми помпи.
Добре запечатката да се предпази от слънцегреене. Как - това се решава на място. |
|
|
 |
|