| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
resprom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2011 21:55 Заглавие: Високочестотен генератор на правоъгълни импулси |
|
|
Здравейте!
Ония ден си купих генератор на правоъгълни импулси от 1Hz до 200kHz. На него има два потенциометъра " единия е за промяна на честотата, а другия е за промяна на силата на сигнала ".Това устройство струва 5 лева и аз без да исках го изгорих като обърнах полюсите место + сложих на - и место - сложих на +. Устройството го бях настроил на честота между 24 -26kHz. Та въпросът ми е дали мога да си направя такова което работи на напрежение от 5 до 15 волта и честота около 25kHz. Не ми трябват никакви потенциометри само го пускам и потегля. Ако може да ми дадете възможно най-простата схема на такъв генератор, някъде за 1-2 лева да си го направя. А устройството ми тряя за да гона кучета. Смисъл кучетата ги дразни честота около 25kHz. Че вече в мойта маала ни са издържа! Сяка вечер по 10 кучета ми лаят в главата . И съм решил да лумна 2 - 3 сирени на гаража и така да ги лекувам. Благодаря предварително! Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2011 7:26 Заглавие: |
|
|
А тези сирени дали ще могат да възпроизвеждат 25Кхз. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2011 11:42 Заглавие: |
|
|
вземаш един LM555 и въпроса ти е решен.това е таймер който работи от 5 до 15в.ако трябва му сложи и някакъв транзистор на изхода. _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
PR1KA3L1BK0 Опитен потребител

Регистриран на: 23 Ное 2006 Мнения: 119 Местожителство: София Студентски град
|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2011 11:45 Заглавие: |
|
|
Относно LM555 има такава тема разгледана тук.
Нищо лично, но хора търсачката е измислена първо да се потърси и после да се пита ...
Успех !!! |
|
|
 |
resprom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2011 14:11 Заглавие: |
|
|
| да имам пищялка с пиезокристал която възпроизвежда звук до 40kHz |
|