| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2011 19:38 Заглавие: FUJITSU SIEMENS AMILO li 1705 изключва вентилатора |
|
|
Колегите, лаптопа тръгва,зарежда биоса и малко след началото на старта на уиндоса вентилатора остава без захранване и малко по-късно следва рестарт.Понякога преди пълното спиране вентилатора намалява оборотите за около 30 сек и след това спира. Реснах биоса за всеки случай ма неще .Идеи събирам.Програми за анализ нямам как да кача щот твърде малко е времето след уелкъма.
ПП Е оказа се че след смяна с по-сериозно захранване (оригиналния адаптер грее здраво) ,започна да работи по 10 тина минути.Сега съм му плеснал едно още по-сериозно,че и второто грееше и чакам да видя какво ще стане.Ма си ме притеснява сериозната (предполагам) консумация ,защото и батерията му е свалена.Но поне вентилатора и управлението му се оказаха в ред,точно на 55 градуса пуска вентилатора на макс.
Та пак събирам идеи за консумацията (екозащитниците ще ме награбят ) .
Последната промяна е направена от vladimir_ki4ev на Нед Мар 20, 2011 20:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2011 20:40 Заглавие: |
|
|
Искаш да качиш вълшебните програми дето казват къде е проблема?Не вярвам
Не събирай идеи,ами премери кое напрежение отсъства и защо. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2011 21:05 Заглавие: |
|
|
Ами каква да е идеята,премери колко е консумацията,виж на адаптора /оргиналния/какво пише и ако нещата не съответсъвуват разглоби го и го накичи както е голо дъното и пипай елементите.Ако някой /двоен/мосвет транзистор/е укъсил ,особенно тия около конектора на батерията щв грее яко.Въпреки, че нещо ако е укъсило не ми се вярва да работи въобще. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2011 21:29 Заглавие: |
|
|
На първо време да свали една произволна схема на компютърно дъно,или на преносим компютър,за да разбере как аджеба работи този вентилатор,та да знае какво да мери.
Или да закачи вентилатора към регулируемо захранване.Или да го почисти и смаже първо.
Ба ли го кво трябва да се направи.В зависимост от повредата. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
cpaskov3 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2011 23:13 Заглавие: |
|
|
Малко не се връзва,ем тръгва да се върти после спира и се рестартира PC.Спирането на вентилатора е нормално,ако спре FAN неби трябва да се рестартира PC а да угасне от прегряване.Тарси рестартирането да оправиж,WIN,RAM,HDD  |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2011 17:15 Заглавие: |
|
|
Оказа се, че болката въобще не е при вентилатора.Работи си как си трябва.Заблуди ме факта, че се спира след началното стартиране.Просто в началото процесора е студен.
Сложих му адаптор 4 ампера от някакъв лаптоп. Смених му пастата под радиатора на процесора и видеото и си тръгна. Е ако го чукнеш по-силно забива. Явно плаче да ходи при Мармота
А измерването на консумацията ми се стори малък ужас, като изпълнение .Някога ще си направя нещо, като преходник за измерване ма точно сега... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2011 17:22 Заглавие: |
|
|
Препоръчвам да не се чуква по силно когато работи, защото ще почне да се търси хард диск. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|