|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoqn55 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2011 2:27 Заглавие: Защо thunder 2125 работи с изваден предпазител ? |
|
|
Имам авто усилвател Тъндер 2125 с два предпазителя по 30 ампера.
Защо когато се извади първият предпазител усилвателя гасне.
А когато се извади другият предпазител от към клемата с колоните усилвателят продължава да свири без никаква промяна в мощноста или работата му ?
Да не би самият усилвател да си има проблем. успях да измеря на изваденият предпазител на гнездото има 12 волта.
Струва ми се ,че не отдава всичката си мощност , но не съм го замервал.
Оказа се ,че едната клема се е откачила и точно зад нея минава мост. И окасява в моста и прихваща захранващо напрежение от другият бушон. След като го оправих. Сега който и предпазител да се извади от двата ( 1 брой се вади ) усилвателя продължава да работи без да гасне.
Много странно е направена схемата.
АКо приемем ,че
1. и 2. са гнездата на първи предпазител. а 3. и 4. на втори.
То При извадени и двата предпазителя
Има 12 В на клеми 1. и 4.
НО ако се слоожи който и да е от предпазителите на мястото си само единият.
Има 12 В. на 1.2. 3. и 4. Без да е сложен другият предпазител. Някак си връща захранващо напрежение и от другата страна на клемата въпреки ,че бушон там няма . И в изключено положение без бушони няма връзка между 1-2 . и 3-4. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2011 19:24 Заглавие: |
|
|
Сигурно двата предпазителя са вързани паралелно - като извадиш и двата предпазителя, вероятно спира?
Виж при извадени предпазители нямаш ли връзка между 1 с 3, и 2 с 4. _________________ skype: radko56 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|