| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
minigonzo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 0:07 Заглавие: Проблем с FM трансмитер |
|
|
Добър ден колеги. След като дълго ме обеждаваха приятели, днес си купих fm трансмитер за колата, но честно да ви кажа се разочаровах в момента в който го пуснах. Трансмитера работи и с флашки и с карти и директен аудио вход има, но за съжаление звукът му е под сякаква критика. На избраната честота, звукът е крайно слаб и незадоволителен. За сравнение на радио над 28 по скалата на звука, направо губя представа за сякакви външни шумове, а с фм трансмитера увеличавам до край (35 от скалата) и пак не е толкова силно и звука някакси не е плътен. Та въпроса ми е има ли начин да изчистя звука и да го направя по-силен? Звука на фм трансмитера е увеличен до край, проверих.
Не мога да кажа марка на трансмитера, пише нещо I mobile или нещо подобно на кутията, но е страшно китайче.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 0:19 Заглавие: |
|
|
Не колега няма как да го подобриш.Той просто така си е направен.Той е с малка деавиация и просто така си свири.  |
|
|
 |
minigonzo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 0:42 Заглавие: |
|
|
5 човека ми го похвалиха, само аз ли усещам, че не свири както трябва. Според мен е създаден за някакви хора с лош слух  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 0:56 Заглавие: |
|
|
Като цяло ФМ-а е зле, а този трансмитер МНОГО зле! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
rad Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 18:00 Заглавие: |
|
|
| Аз пък забелязах на моя, че силата зависи от качеството на самата МП3-ка. На добре направените звукът е силен и ясен, а на тези с малък бит-рейт е глух и тих. Ако не е от това- връщай я докато можеш. По ЗЗП можеш до 3 дни да върнеш всичко, ако е в пълен комплект. |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 21:24 Заглавие: |
|
|
Ако успееш да извадиш от трансмитера аудиосигнала преди да се смеси с високата честота на излъчвателя и го пуснеш на евентуален AUX вход,ще го слушаш с по-приемливо качество.Аз съм така повече от година и да,не мога да го сравнявам със звука от диск,но за бездисково устройство си е доста добре  |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2011 19:04 Заглавие: |
|
|
| rad написа: | | По ЗЗП можеш до 3 дни да върнеш всичко, ако е в пълен комплект. |
Много добре звучи, но за съжаление няма такова нещо в закона. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 23:22 Заглавие: |
|
|
minigonzo защо не го пробвате на друга кола с друго радио. Може проблема да идва от радиото. Не мисля че колкото и да е некачествено чак пък няма да става за слушане.  |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2011 10:44 Заглавие: |
|
|
Потърси някой радиотехник да го прегледа, дали може да се увеличи девиацията на модулатора. Въобщ да се види как е направен и дали схемното решение може да се подобри. Трябва да се провери и радиоканала каква лента заема, ако е тясна под 50Кхц. също може да е причина. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|