| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kukata Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
adrian87 Активен потребител

Регистриран на: 18 Мар 2011 Мнения: 70 Местожителство: България/Перник
|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 20:48 Заглавие: |
|
|
Здравей!
Този радиатор определено ще е малък!
За да разсееш 50 вата мощност ще ти трябва радиатор с площ около 850 квадратни сантиметра(около 17 квадратни сантиметра на 1 ват разсейвана мощност.
Друг е въпроса ако си решил да ползваш принудително охлаждане с вентилатор!В този случай би ти свършил идеална работа един радиатор от компютър(за процесора) да речем от pentum 4 , с който се разсейва около 40-50 вата и не загрява повече от 60-70 градуса!
Поздрави и успех
 |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 20:57 Заглавие: |
|
|
Прочети и това. Може да ти е полезно  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 21:53 Заглавие: |
|
|
Да но това не важи ли за линейните стабилизатори Въпросния стабилизатор го ползвам повече от 10 години къде ли не. И до 3А си носи с по малък радиатор! Монтиран в кутия от алуминии с размер на кибрит и дебелина 0,5мм като тя се ползва и за радиатор. Освен това ако искаш от 40V да сваляш на 26V те съветвам да ползваш HVT версията! Също помислил за защитни диоди на входа и предпазител ако размера на крайния продукт позволява.
п.п. Мисля, че е излишно да казвам за слагане на термо паста и изолационна подложка. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com
Последната промяна е направена от DJ69VN на Нед Мар 27, 2011 22:11; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 21:55 Заглавие: |
|
|
| Адриане ,не знам как си чел написаното от автора на темата и какво си разбрал ,но става въпрос за 50W консумирана ,а не разсейвана мощност ! LM2576 е импулсен стабилизатор и няма да разсейва тази мощност . По добре не обърквай човека ! ОПА , DJ69 ме е преварил ! |
|
|
 |
adrian87 Активен потребител

Регистриран на: 18 Мар 2011 Мнения: 70 Местожителство: България/Перник
|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 22:08 Заглавие: |
|
|
Извинявам се много , не съм прочел "правилно" темата  |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2011 18:16 Заглавие: |
|
|
| Здравей! Обърни внимание на следните параметри на LM2576: Efficiency и Thermal Resistance. Намери стойностите за Efficiency при параметри най-близки до режима на твоето приложение , извади го от 100% и ще даде мощността на загубите. По-нататък по известните формули или номограми. За да ти излезат сметките, трябва дроселът и изходния кондензатор да отговарят на препоръките в pdf-а. |
|
|
 |
|