| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
karazaz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 15:03 Заглавие: DVD NEO PDX77-E2 - казва че диска е повреден |
|
|
Необходима ми е помощ за това ДВД - Neo PDX77-E2. Като му поставя какъвто и да е диск ,казва че е повреден .....ДВД-то не е ползвано повече от година ,преди това работеше добре и не са пускани много дискове .....Същото е с чип Zoran Vaddis 882 .Ако някой има firmware за този модел , моля да помогне .....сериал номер е 60603170838 ако това има значение ....
Благодаря предварително на всичко които ще се опитат да помогнат. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 15:10 Заглавие: |
|
|
| И защо реши че ти трябва firmware? Опита ли първо с нещо по прозаично, като почистване на оптиката примерно? |
|
|
 |
karazaz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 15:23 Заглавие: |
|
|
| Ами опитах първо с почистване на оптиката ,след това изредих всички налични дискове които имам ,оказа че от време на време отваря СД с мр3 ,и отвори едно ДВД на което имаше записани 3 дивх филма......Проблема с отварянето на ДВД-та остава, не иска да ги отваря ...няма значение дали са оригинални или записани .... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 15:31 Заглавие: |
|
|
| Според мен трябва да почистиш каретката, четките на моторчето на шпиндела(направо го смени), и накрая лазера. Firmware не ти е необходим. Как почисти оптиката, ако не е тайна? |
|
|
 |
karazaz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 15:38 Заглавие: |
|
|
Оптиката я почистих със спрей -въздух под налягане .....друго не съм ползвал ....ще пробвам с това което ми казваш ....в крайна сметка ако не се получи ще отиде в коша .....ДВД-то е мое лично и затова зададох въпроса за помощ.....
Проблема си стои на дневен ред .....НЕ Чете само ДВД-та...останалите дискове ги чете .......моля за мнения по въпроса ..... |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 16:19 Заглавие: |
|
|
| Оптика... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 16:25 Заглавие: |
|
|
И/или шпиндел мотора който да е поклеясал от дългото стоене. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
karazaz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 16:33 Заглавие: |
|
|
| Е то ако е шпиндел мотора , не трябва ли да се случва при всички дискове ......аз свалих цялата касета с оптиката и моторите и почистих всичко и на места смазах леко с технически вазелин ...ама пак остана проблема ... |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 16:57 Заглавие: |
|
|
Не е софтуерно, ама ето дъмп да пробваш. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 17:03 Заглавие: |
|
|
| karazaz написа: | | Е то ако е шпиндел мотора , не трябва ли да се случва при всички дискове ....... |
Не, не трябва. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
|