| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
adrian87 Активен потребител

Регистриран на: 18 Мар 2011 Мнения: 70 Местожителство: България/Перник
|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2011 21:42 Заглавие: |
|
|
В моят случай зарядният ток ще достига до 15 ампера , така че варианта с LM-a отпада.Освен ако няма някакъв начин с него да управлявам схемата от първия ми пост  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2011 22:09 Заглавие: |
|
|
Обясни повече.Изходен ток , напрежението плавно ли ще регулираш примерно от 2 до 12 волта , трафа колко дава на празен ход и т.н
Тия акумулатори дето ще зареждаш да не са оловно-алкални с капацитет 375 Ah (9 модула по 1,3 волта) |
|
|
 |
adrian87 Активен потребител

Регистриран на: 18 Мар 2011 Мнения: 70 Местожителство: България/Перник
|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2011 23:00 Заглавие: |
|
|
Значи акумулаторите който ще зареждам са оловни 12 волтови с капацитет до около 120 амперчаса и алкални (никел-кадмиеви) - те са на отделни модули(клетки) 1.2 волта 13 амперчаса.Като от тях ще се правят различни комбинации (капацитет и напрежение според нуждите)
За трафа - напрежение на вторичната 20 волта и мощност 350 вата
ПП. | Цитат: | | Тия акумулатори дето ще зареждаш да не са оловно-алкални с капацитет 375 Ah (9 модула по 1,3 волта) |  |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 20:30 Заглавие: |
|
|
Значи имам подобни оловни с електролит калиева основа и никелов хлорид по 3 клетки в сандък (3х1,3В 125Ah общо) три такива модула правят 12В 375 Ah.
Ако са подобни то те се зареждат по специфичен начин.Зареждат се с постоянен стабилизиран ток , но на цели модули (най малко един) само една клетка от 1,3В не се зарежда (незнам защо)Това го знам от човек който е зареждал ежедневно такива акумулатори(това му е професията)Мойте акумулатори ги носех при него да ги зареждам и от там знам.В твоя случай ти трябва захранващо у-во 3,6В стабилизирано напрежение 10-15А ток това е за един модул.Можеш да зареждаш по 2 модула като ги свържеш паралелно. |
|
|
 |
|