Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Apollo 2200 блокира по време на работа

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 31, 2011 12:58    Заглавие: Apollo 2200 блокира по време на работа Отговорете с цитат

От доста години си имам Apollo 2200(мастилноструен). Работи безотказно, но напоследък ми прави един номер. Преди да започне принтиране на поредния лист, главата застава от ляво, чува се нещо като щракване(по скоро като някакъв удар, не мога да го опиша точно) и блокира. Когато опитам ръчно да преместя главата се движи без проблем(не заяжда).След рестарт съответно текущия лист излиза "леко" размазан. Това е стандартно за модела. Това блокиране се случва доста често примерно на 5-6 листа. Предполагам не е просто случайност. Някаква идея от какво може да е???
ПС: Не искам да си купувам нов принтер! Този ми върши перфектна работа!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
adrian87
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: България/Перник

МнениеПуснато на: Чет Мар 31, 2011 16:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей!
Вероятно го прави от някой датчик Rolling Eyes
За конкретния модел не съм сигурен , но на повечето мастиларки като го отвориш от лявата страна на вала(металния)който минава през целия принтер има един датчик който следи позицията на мастилниците.Датчика е оптичен и по средата минава един диск който е наребрен с едни черни ивици.Много често въпросният диск се замърсява и мастилниците не се позиционират правилно.Можеш да го почистиш със спирт.
Дано съм бил полезен Rolling Eyes
Върнете се в началото
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 31, 2011 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря! Ще пробвам дано стане...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети