| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 12:58 Заглавие: Apollo 2200 блокира по време на работа |
|
|
От доста години си имам Apollo 2200(мастилноструен). Работи безотказно, но напоследък ми прави един номер. Преди да започне принтиране на поредния лист, главата застава от ляво, чува се нещо като щракване(по скоро като някакъв удар, не мога да го опиша точно) и блокира. Когато опитам ръчно да преместя главата се движи без проблем(не заяжда).След рестарт съответно текущия лист излиза "леко" размазан. Това е стандартно за модела. Това блокиране се случва доста често примерно на 5-6 листа. Предполагам не е просто случайност. Някаква идея от какво може да е???
ПС: Не искам да си купувам нов принтер! Този ми върши перфектна работа! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
adrian87 Активен потребител

Регистриран на: 18 Мар 2011 Мнения: 70 Местожителство: България/Перник
|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 16:19 Заглавие: |
|
|
Здравей!
Вероятно го прави от някой датчик
За конкретния модел не съм сигурен , но на повечето мастиларки като го отвориш от лявата страна на вала(металния)който минава през целия принтер има един датчик който следи позицията на мастилниците.Датчика е оптичен и по средата минава един диск който е наребрен с едни черни ивици.Много често въпросният диск се замърсява и мастилниците не се позиционират правилно.Можеш да го почистиш със спирт.
Дано съм бил полезен  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 19:25 Заглавие: |
|
|
| Благодаря! Ще пробвам дано стане... |
|