| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2011 11:15 Заглавие: Grundig CUC1822 няма OSD |
|
|
| Телевизора първо беше с повредена каскада (сменил съм я с УН9/27 и за сега работи). Проблема който ме мъчи сега е че след като го пуснах OSD на няколко пъти изчезваше и се появяваше, последно изчезна и до момента не се появи. Управлението е с 68HC11 , презапоил съм спойките по платката, SDA5273 има захранване, пробвал съм да го пусна и с празна памет, но OSD не се появи. Можете ли да помогнете с някакви насоки понеже и мястото на което се намира блока за управление затруднява правенето на измервания по платката при работещ телевизор. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2011 11:42 Заглавие: Re: Grundig CUC1822 няма OSD |
|
|
| andrey1988 написа: | | сменил съм я с УН9/27 и за сега работи |
Стига си си правил екперименти преди да е пляснало отнякъде и телевизора да е потеглил към бунището.Слага си се оригинална каскада(при тава не китайско лайно,което не работи,а каскада на ERO).Имам на склад каскади постоянно.
За графиката-спойки и електролити в ф-бокса, или цоклите на чиповете вътре... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 8:58 Заглавие: |
|
|
| Смених всички електролитни кондензатори във F-бокса и го препоих почти целия, но ефект нямаше. OSD се появи след като препзапоих платката която се намира до F-бокса и буксата с която се връзва към шасито. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 19:02 Заглавие: |
|
|
Смених каскадата с оригинална както ме посъветва Божилов и телевизора заработи перфектно (с руската размера на изображението плуваше доста при ярка картина). Сега имам един въпрос (не сервизен) за този телевизор: как се ползва функцията картина в картина, защото го мъча от 2 седмици и не можах да разбера , само веднъж я включих, обаче дистанционното беше разглобено и не съм разбрал кво точно съм натиснал , дистанционното е TP720. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 20:23 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | ...дистанционното е TP720. |
Не е съвсем подходящо за целта (ако телевизора наистина е с PIP).
За тази цел по-подходящ е пулт от типа на TP760 и аналозите му.
В този който ползваш има командите (или поне част от тях) но не са в явен вид и е трудно за ориентация. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 20:30 Заглавие: |
|
|
Модела на телевизора е ST 72-161/9 IDTV , тва е дистанционното което ми дадоха с него (явно не е оригинално). Значи за това видях такъв зор.
Телевизора има настройки за PIP (къде да се намира втория прозорец, каква да е рамката), които работят от това дистанционно, а и както казах веднъж успях да включа функцията но не разбрах как стана. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 20:36 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | Модела на телевизора е ST 72-161/9 IDTV ,... |
Този модел с PIP се комплектова с TP760 (заместител FRC0011).
Това което са ти дали, може и оригинално да си е, но не е от модела. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 20:39 Заглавие: |
|
|
За оригинално е оригинално , но явно е от друг телевизор.
Благодаря за информацията  |
|
|
 |
|