Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Acer Aspire 5535 пали когато си иска

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2011 18:23    Заглавие: Acer Aspire 5535 пали когато си иска Отговорете с цитат

Колеги диодите светват процесора загрява (охладителя се загравя) обаче картина няма. Пробвах да подменя памети, процесор няма ефект, прави впечетление, че като нагрея чипа на биоса с горещ въздух тръгва но не винаги .
Ако тръгне работи нормално. Опитах да му флашна биоса но дава грешка в чексъм-а.
Поръчал съм следния биос чип от и-бей
http://cgi.ebay.co.uk/BIOS-CHIP-ACER-ASPIRE-5530-5530G-5532-5534-5535-/170516026012?pt=UK_Motherboards_CPUs&hash=item27b38c129c ,
но не съм сигурен че ще е от него някой има ли предложения?

P. S продвал съм да нагрея чипсета, но и това няма ефект. Компютъра е със чипсет ати и видео ати, така че предполагам че нагряването няма да доведе до кой знае какви резултати
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2011 19:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурен ли си в изправността на самата флашка?Трябва да се шие без проблем,или не правиш нещо като хората.
Това с 216-0674026 ли беше?Обикновено тръгват след нагряване,но не винаги,разбира се.А може и да е пребит по друг начин,не от нормална работа.Процесорът също е проблемен.
Първо му забоди една пост карта.Ако нямаш възможност да въртиш дебелите чипове за проба,ще ти се стъжни.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 24, 2011 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурен съм във флашката опитах по 1001 начина да му флашна биоса не взима от дума. Южния мост е: PA8645.00... е си чакам чипа от и бей и ще си трайкам май нямам друг избор

a а да биос чипа ми е WPCE773LA0DG
Върнете се в началото
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2011 14:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Смених биос чипа ефекта бе нулев Smile реших да нагрея видео чипа и запали. След ден спря нагях го пак и заработи вече няколко дни работи дано да е за постоянно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети