| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Toraibata Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2011 14:53 Заглавие: TV-HITACHI C25-P445vt - след отстранявене на С531 не тръгва |
|
|
Състава на телевизора Дигитален CCUSAL0-096 APU2471 DPU124
DTI2222 vcu2136 tpu2734 SPU224I Захранване LF0070.
Схема http://www.onlinedisk.ru/file/638869/
Телевизора пристигна при мен с вертикална линия .Липса на хор отклонение.На пръв визуален контрол изгоряла бобина 621 След проверка на веригите свързващи отклонителната система .Намерих пробил диод Д625 и надутия С531 .Пренавих и бобината за корекциите .Но телевизора не трътва с поставянето на новия кондензатор.При отпойването му от едната страна се включва отново с вертикална черта Тук ТХО и импулсно е обединено .BU508A e здрав.Антиката е много стара мисля че повече плаче за казана но все пак искам и някаква идея .Тхо съм го свалял и внимателно го гледах да няма нещо визуално няма . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2011 21:22 Заглавие: Re: TV-HITACHI C25-P445vt - след отстранявене на С531 не тръ |
|
|
| Toraibata написа: | | ........При отпойването му от едната страна се включва отново с вертикална черта Тук ТХО и импулсно е обединено .BU508A e здрав.Антиката е ...... за казана но все пак искам и някаква идея .Тхо съм го свалял и внимателно го гледах да няма нещо визуално няма . |
Малко трудно ще ти е, но все пак: ТХО -то и Транзистора са ти здравииии.. Ама има и още 5-6 Транзистора да провериш--нищо не си писал за това А и това което си поставил дали е още здраво и каквото трябва?
Може и още нещо скъсано да имаш  |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2011 21:26 Заглавие: |
|
|
Може би е окъсила отклонителната бобина за хор. отклонение. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2011 7:31 Заглавие: TV-HITACHI C25-P445vt - след отстранявене на С531 не тръгва |
|
|
| От вчера след обед го оставих съгласен съм с Радко като умувах и аз вчера какво иска още се сетих че и самата бобина може да дава дефект.Кинескопа е Тошиба но това не изключва тази подробност .От интерес погледнах и двата полеви транзизтора но с оммера не мога да преценя поне късо нямаи двата се държат еднакво. Имам бобина 110градусова ще сляза долу в мазето да я потърся. Този тип повреди обикновено са свързани с излизането от строя на основни елементи .А бобината е един от тях. Притеснява ме и друго в разговор със собственика на телевизора той ми каза че и преди това с ключа за пускането трябвало няколко пъти да го включва и чака за да тръгне.Което ме навежда на мисълта за друг съпровождащ дефект . |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2011 9:05 Заглавие: |
|
|
Пробвай с друга каква да е отклонителна система, свързана вместо тази на кинескопа, без да я слагаш на кинескопа, просто да видиш дали ще тръгне при това положение.
Предполагам, че електролитните кондензатори в горещата част са проверени или сменени, а и тези в студената част на захранването. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2011 17:58 Заглавие: TV-HITACHI C25-P445vt - след отстранявене на С531 не тръгва |
|
|
Понеже има ново развитие на нещата .Клиентът си имал едно Самсунгче шаси P68SM.H04 било му прекъсвало и някой приятел му домъкнал това Хитачи. Оказа се баналния дефект на спойка на отоплението . Направих му го и човека е много по доволен . Така станах новия собственик на Хитачито . Не ми е минал мерака да го правя но днес само бобината по късно ще сменя .Ако е тя ще продължа ако не заслужена почивка в мазето без право на пенсия. Ще пиша утре за резултата .
Не се оказа бобината . Това повече ме радва поне кинескопа може да бъде полезен за някой. Така че почивката на хлад му е осигурена.На някой ако му трябва нещо от тази барака да се обади .Чиповете са на цокли и ваденето не им е проблем. То друго освен чипове и ТХО няма. Все пак на всичко има край .Ако някога ми остане време имам някакви шасита все нещо може да се събере. |
|
|
 |
|