| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
moncho Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2011 16:57 Заглавие: Бучене в колоните |
|
|
Здравейте,
имам един въпрос към вас свързан с буфер и две колонки.
Тука от известно време имам бучене в буфера и колонките, понякога слабо, понякога силно. Така като съм забелязал в началото не бучи и след известно време като е включен и почва до бучи и в един момент ацки много почва да бучи. (но различно)
Какво мога да направя по въпроса? - Аз си мисля, че може би ще ми трябва някакъв кондензатор до колкото разбирам.. но ако някой може да ми обясни по точно, за да ми се издоизяснят нещата ще съм му много благодарен.
Ако ще ви помогне нещо повече марката и модела... Microlab TMN 1
Благодаря ви предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2011 17:33 Заглавие: |
|
|
Трябва ти сервиз да го погледне
1. Като няма закачено нищо на входа на тонколоните пак ли го има бученето?
2. Какви кабели използваш ...
3. Всичко занулено ли е? |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2011 19:14 Заглавие: |
|
|
| Според мен е студена спойка на маста някъде, откъдето идва и шума. Пробвай да презапоиш всички връзки на масата. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2011 20:38 Заглавие: |
|
|
Може и изсъхнал електролит. Трябва да се прегледа от специалист. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
moncho Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2011 21:53 Заглавие: |
|
|
Ами по точно като намаля баса до края не бучи, усиля ли го и бучи т.е. цялото това бучене до колкото чувам идва от буфера.
Иначе като изкарам жака от компютъра пак бучи, да.
Оригиналните кабели си използвам.  |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 7:10 Заглавие: |
|
|
На сервиз, иначе ако разбираш от електроника трябва ремонт. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
moncho Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 16:03 Заглавие: |
|
|
Чак толкова не съм на ТИ с ел. историите. Което разбирам си го правя сам, но тук ми идва задача с "звездичка"..
Да, аз намерих мой познат който се занимава с такива работи и ще го дам на него. Мисълта ми е ако беше нещо "леко" да го направя сам защото ми се занимава. |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 16:41 Заглавие: |
|
|
Щом като с намаляване на баса шумът намалява значи е от някакъв постоянен източник. Възможно е самата ти звукова карта да го поражда, кабелите до колоните(за да се избегне това, някой колони си имат вграден филтър в кабела), възможно е дори да идва от електроуред с въртящи се части(духалка, вентилатор, климатик, аспиратор и н.т.), който е свързан на същия кръг като колоните.
Това че си изключил кабела от източника на звук и пак дава шум, може да означава, че кабелът с времето се е повредил и дава на късно + и -.
Изкарай нацяло кабела за звука от колоните и провери отново. Пробвай да ги преместиш в друга стая.
Ако и това не помогне и не си добър с електрониката ги занеси на сервиз!!! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 17:21 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | ....................................................... възможно е дори да идва от електроуред с въртящи се части(духалка, вентилатор, климатик, аспиратор и н.т.), ......................................
Това че си изключил кабела от източника на звук и пак дава шум, може да означава, че кабелът с времето се е повредил и дава на късно + и -.
............................. Пробвай да ги преместиш в друга стая.
А!!! |
Айде стига глупост след глупост.Най-добре е да го хване под мишница и да обиколи блока два пъти
Иска си човек да го поправи и това е. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|