Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Акумулаторни батерии?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jijix
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

stoi4o absolutno prav si
камерата следи напрежението и наистина изклу4ва малко под 7V!!! Много е вероятно пробле ми да и и това, знам го! мерих ве4е и съм сигурен. но какво на практика озна4ава това? зна4и ли 4е ако взема по големи по размер батерии тяхното напрежение ще пада по бавно и те ще държат много пове4е?

EDIT: елементите са 6х1v=6V разредени NiMH (елементите са 6бр.!!!), демек положението е още по неприятно!
А не съм сигурен дали разредени Li ion елемент има напрежение 3,4V, не е ли по малко?
И още нещо: колко V дава напълно заредел лотиев елемент без товар?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

4.2 волта,но не съм сигурен.Казх ти да се разровиш във форума има чудесна статия по въпроса
Върнете се в началото
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 19:48    Заглавие: Отговорете с цитат

че колко е скъп тоя акумолатор БЕ може да има и някаква електрониик в него (например за разпознаване на акумолатора от камерата ама си нямам и идея ако е така как изобщо си я подкарал) Embarassed Exclamation
Гост

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 20:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Електроника има естествено, но тя не е за разпознаване а служи за сравнение ... а бе пише доста по въпроса из интернет по4ти на всеки сайт свързан със литиеви батерии. Основната функция на електрониката е да не дава възможност на заряднота да подава пове4е от 0.1V над напреженето на батерията.
Я дайте идея как ка натоваря моята група батерии taka 4e товара да 4ерпи около 600mA макс до 1А? по този на4ин искам да видя колко е пара на напрежението като вклу4а батерията към камерата, но искам да добавя още един елемент (още една батерия, 7-ма). Така ако проблема е в пада на напрежението ще го преодолея без проблем. Ще стане 7х1.2V=8.4V. Но понеже не съм сигурен дали камерата ще издържи тези 8.4V, а те най вероятно ще са и малко пове4е при напълно заредени батерии, та искам да видя като ги натоваря дали напрежението няма да падне и по то4но да видя колко ще падне. Ако е някаде към 7.9V при товар хар4ещ 600mA ще вклю4а и камерата. мисля 4е до 8V нама да има проблем с нея. Нагоре оба4е не съм сигурен. Ако някой да каже до колко е разумно да я тествам ще бъде доста добре Smile
Върнете се в началото
jijix
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 20:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Горния пост е мой, просто системата не винаги ме логва автомати4но макар 4е съм и стракнал опцииката да го прави. Та като не погледна някой път се слу4ват подобни неща.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети