Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Включване/изключване на камери с код за достъп

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
adotomov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2011 20:49    Заглавие: Включване/изключване на камери с код за достъп Отговорете с цитат

Здравейте на всички. Имам един интересен въпрос, на който се надявам да отговоря с ваша помощ.
Ситуацията е следната. Изграждам система за видеонаблюдение в гаража си. Системата е с 4 камери, които се захранват от трансформаторен захранващ блок за видеонаблюдение, по-конкретно ето този http://videonabliudenie.eu/Zahranvasti-Blokove/zahranvash-blok-akumolator-vu-0512ups.html. Сигнала от камерите отива към сървър и се контролират от специален софтуер. Това което искам да направя, обаче е следното. Камерите трябва да могат да се изключват и включват със код.
Принципа е следния: влизам в гаража, някоя от камерите ме засича и софтуера алармира за присъствие в гаража. Ако до 1 минута не се въведе кода на клавиатурата започва да пищи и ми изпраща смс, че има някой в гаража. Ако се въведе код, камерите изключват за 5 минути и се включват отново след това. Някой има ли идея как мога да свържа клавиатурата с кода за достъп със захранването на камерите.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2011 22:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Е кажи с кой софтуер си и какви са ти камерите? То софтуер много и всеки с различни екстри. И не знам какво общо има захранването на камерите с въпроса ти? Да не би да искаш да изключиш захранването на камерите за 5 минути? Грешка. Системата ще алармира за нарушение. /най-просто казано изключването на захранването на камерите е равносилно за системата примерно на закриване на последните/. Обикновено чрез въвеждане на код се изклюва режим "охрана" и след като си свършиш работата отново го активираш.

Последната промяна е направена от sathv на Чет Апр 07, 2011 22:51; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
adotomov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2011 22:35    Заглавие: Отговорете с цитат

То в случая това е без значение. Аз искам да настроя клавиатура за достъп да може чрез въвеждане на код да прекъсва и да подновява захранването на камерите. Предполагам, че трябва с някакво реле да се направи това, но не зная как да го програмирам. За това питам тук.
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2011 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

А правиш ли сметка, че софтуера може да следи за видеосигнал и при отпадане да изпраща отново смс .... ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2011 23:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Повечето софтуери работят на следния принцип. Сравняват текущия кадър с предходния. При разлика алармират. Отделно могат да се дефинират зони за сигурност. Да се охранява определена част от зрителното поле на камерата. Примерно в един музей се охранява една ваза. Тя се дефинира като зона за сигурност и софтуера следи за промяна само нейната зона. Останалите зони примерно където са посетителите не се охраняват. Така при изчезване на вазата имаме аларма но не й при движението на посетителите. В твоя случай изключването на захранването на камерата задължително ще активира аларма.
Върнете се в началото
adotomov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 08, 2011 0:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, в такъв случай имате ли някакво предложение по въпроса. Искам когато аз влизам в гаража алармата да не пищи, но ако някой неканен гост реши да посети гаража ми да пищи. Моята идея беше чрез код за достъп, като въведа кода камерите спират да следят за присъствие и след няколко минути пак продължават. Единствения начин, който ми хрумна да го направя това е като им прекъсвам захранването. Иначе софтуера, който смятам да ползвам е Zone Minder.
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Апр 08, 2011 0:32    Заглавие: Отговорете с цитат

А каква е capture платката? На нея има ли някакви IO ... ?
И това с sms-а как си го измислил ? mail2sms? Или GSM gateway?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivan1983
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 08, 2011 8:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето една системка която ще ти свърши работа,но незнам дали си заслужава да се дадат толкова пари.
http://andi-bg.com/index.php?m=320&prodid=1760&product_name=GPRS01&category=293&pc=124&podc=126&lang=1
Върнете се в началото
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 08, 2011 15:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз бих заложил на каквато и да е аларма за пищенето и есемесите, а камерите да си вършат основното, за което са предназначени. Мисля, че ще е по-евтино и сигурно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети