| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2011 23:16 Заглавие: |
|
|
| Ами тука беше обсъждана доста пъти една схема за 0.4 вата предавател. Мисля че тя ще му е идеална за целта. Ако има въпроси мога да му опиша подробности за схемата. Има я на сайта на http://pira.cz и мисля, че ако си карат извън града и я пусне няма да го вкарат в пандиза за 5 години, при положение, че едва ли и някой друг освен тяхната компания ще разбере, че били те излъчвали там с повече от 5 mW без лиценз. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2011 23:22 Заглавие: |
|
|
| И защо му трябват точно СВ радиостанции,като същата работа ще му свършат по евтини PMR? |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 13:55 Заглавие: |
|
|
Защото преди 15 тина години един такъв ентусиаст тука едва не свали един самолет. Като влезе по хармоници на всякъде и фърля бози със самоделки разни и стават бели. А и мисля, че е крайно време бай Ганьо да се научи на ред. Щото от това защо не сме я докарали до под кривата круша. И щото всеки гледа да си пробута боклуците.
Със това си изказване се отеглям от дискусията тъй като умуването е излишно. Толкова евтини СБ та втора ръка има на пазара, че не си заслужава риска да се работи на неразрешени честоти. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Panasonic Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 18:48 Заглавие: |
|
|
Освен проблемите със Закона, тези с микрофонията и сложността на по-мощният предавател, ще има още един много сериозен проблем - вместо да се слуша музика в колата ще се слуша шум (през времето, когато никой не говори и не излъчва), което едва ли ще търпят булките на водачите, пък и самите водачи. Освен това трудно ще се намери място по скалата 88-108, което не е заето никъде по пътищата. Ако в София е свободна дадена честота, то в съседния град може да не е . Това означава, че предавателите не може да са с фиксирана честота.
Отдавна поевтиняха любителските радиостанции. Виждал съм Моторола за 80лв чифта. Освен това има тарифни планове на мобилните оператори , които предлагат разговори за 0ст/мин. Дори по GSM да говорите и без да си сменяте тарифните планове, изчислете колко часа ще трябва да говорите за да си избиете парите за станцийте, за частите за предаватели и т.н.
Общо взето ми се струва, че не си струва. |
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2011 19:40 Заглавие: |
|
|
Тогава в този ред на мисли и цитиране на закони да попитам как стои въпроса с използването на FM трансмитери? . Не съм чул досега някои да е осъден защото има в колата си FM трансмитер.Лично съм пробвал и в две движещи се коли идеално се хваща музиката излъчвана от трансмитера.
Помисли над това да използваш обикновени FM трансмитери които са по 10-12 лева и с преработка да си ги направиш за целта. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2011 17:58 Заглавие: |
|
|
| Това което аз писах е относно моето мнение за законите които са писани от малко хора, които са народни представители но са и представители на баби и дядовци по селата които нямат становище по въпроса, така че ако народа мълчи, то въпроса се решава както е изгодно за решаващите. Иначе и на мен ми се вижда по-удачен варианта със тия СВ радиостанции дори има и за УКВ на 433 MHz. Те се продават по 2 могат да се купят два комплекта които да работят на един канал и всичко ОК. Даже и аз бих направил така, ако не ми беше интересно да си направя експеримент с мой предавател. Този обаче не е способен да свали самолет. Сигнала е доста слаб, а хармониците не попадат в самолетни честоти а и са доста слаби. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 16, 2011 2:36 Заглавие: |
|
|
PMR честотите откога са станали забранени че може единствено с СБ?
И малко офтопик :
Aко знаете радиопредавател с който може да се свали самолет който разпръсква Chemtrails в България ,веднага ще си купя няколко броя. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 16, 2011 10:12 Заглавие: |
|
|
Хайде стига толкова.
След това питащия ще се сети, че не било качествено, че не било стерео и т.н. И то с единствената цел "чесане на краста" Без чесало естествено. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|