| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Techmaniac Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2011 22:15 Заглавие: Re: Стабилизатор 3.3В |
|
|
Би трябвало, особено ако транзистора е с достатъчно малко съпротивление в прехода. Подобна но с биполярен транзистор съм виждал. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 19:33 Заглавие: |
|
|
Ами авторът на схемата ти е написал Uin = 3-4V. 3,5 е в този диапазон, така че предполагам ще работи безпроблемно.
ПС: Ако ти трябва стабилизатор на 3,3 по -добре си купи една интеграла с реши проблема. Има за всякакви мощности - до 1А(тези са по 3 крака) и нагоре(вече са с повече крака и изискват малка периферия). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 20:28 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | .....авторът на схемата ти е написал Uin = 3-4V. 3,5 ..................
............. купи една интеграла с реши проблема. Има за всякакви мощности - до 1А(тези са по 3 крака) ............ |
Схемата сам си я измислих ,коя интеграла ще стабилизира при разлика между Uin - Uout 0 - 0,6 V /когато Uin e под 3.3 В Uout го повтаря ,при Uin >3.3V стабилизира на 3.3 В / до 7 А изх ток. ? Както и да е схемата с някои приближения работи .
Ако регулиращия елемент е паралелно или е като тази със допълнително захранване, което дава възможност да се достигне праговото напрежение гейт-сорс от няколко волта. Иначе и тази си е добра според мен. Не е и сложно и е просто и евтино. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2011 10:29 Заглавие: |
|
|
Провери LM2575-76 те работят като импулсно захранване и май могат да те задоволят. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Апр 06, 2011 1:34 Заглавие: |
|
|
LM ката колкото е за мен е една от най-добрите, в случая няма да се справи гаранция! Тя си иска по-височко напрежение за да работи стабилно. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ivkagd Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 23:38 Заглавие: Стабилизатор 3.3В |
|
|
Моs-Fet се отпушва доста по-добре с напрежения над 18В.
Защо не пробваш с инвертор от 12-на 18В и може и нагоре и ще се учудиш от резултата!
Пада м/у дрейн и сорс ще падне под 0,1В.
Инвертора ,ако не го намериш свиркай и ще измислим нещо , е малко ровене и ще ти го пратя , проста схема с 1 операционен усилвател и няколко пасивни елемента наоколо.
http://ivkagd.mylivepage.ru/image/776/30574_33v.jpeg.png
Е 7А косумация , не знам дали ще се получи но пробвай но с отпушващо напрежение максимално за използвания транзистор.Успех!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2011 9:01 Заглавие: Re: Стабилизатор 3.3В |
|
|
| ivkagd написа: | ...Моs-Fet се отпушва доста по-добре с напрежения над 18В.
| Някой МОП след напрежения GS > 18В може и повече да не се запушат ,отдавна има MOS -ри с напрежения на отпушване <5В даже 1В .
Т-рите в линейните стабилизатори стабилизират когато работят в т.н. активна област....
Както и да е схемата за целите които я ползвам върши работа
Темата я мисля за приключена.
А този текст :
" Ако регулиращия елемент е паралелно или е като тази със допълнително захранване, което дава възможност да се достигне праговото напрежение гейт-сорс от няколко волта. Иначе и тази си е добра според мен. Не е и сложно и е просто и евтино. " --- как се появи в предишния ми пост !!!!????????? |
|
|
 |
ivkagd Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2011 10:29 Заглавие: Стабилизатор 3.3В |
|
|
| Не е ясно какъв транз. си сложил от схемата , а аз имам в предвид IRF1405. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2011 13:02 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Не е ясно какъв транз. си сложил от схемата , а аз имам в предвид IRF1405. |
И какво от това ,този транзистор над 8Vgs си е отпушен отвсякъде ,а при 20 вече пробива ? |
|
|
 |
|