| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2011 20:06 Заглавие: Съмнения относно сглобяването на ТВ антена |
|
|
Наскоро си закупих телевизионната антена DT-850C:
След като я поукрепих и премахнах ненужните детайли - двигателчето и захранващата част я освободих от приемата част на дистанционното, я пуснах в действие. Дециметровата част - добре, обаче метровата нещо не ми хареса. Пробвам я на място, където знам какво е излъчването. Усъмних се в начина на свързване на двата вибратора за метровата част. Разположени са един под друг, като свързващите клеми са едни срещу други. При успоредно свързване нещо не ми харесва работата на антената. Направих проба, като кръстосах изводите и като че ли е по-добре. Доколкото си спомням май така се свързваха две антени да работят в синфазна система
Последната промяна е направена от taralion на Съб Апр 16, 2011 23:23; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2011 23:01 Заглавие: |
|
|
| В "Приемната част на дистанционното" е и захранването на антенния усилвател. Ако си го махнал и него е възможно нищо да не заработи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2011 23:44 Заглавие: |
|
|
| Понеже няма да я въртя и не са ми нужни "допълнителни смутители". Захранването на едностапалните усилвателчета си стои. Просто съм премахнал захранването на приемния модул на дистанционното. Въпроса ми е относно включването на двата вибратора? Паралелно или кръстосано се взимат изводитте им? |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 7:35 Заглавие: |
|
|
И аз съм забелязал, че такава антена на метров обхват хич я няма, даже като откача коаксиалния кабел от нея, по-добре се хващаше - само с кабела (не съм премахвал въртящия механизъм). Не съм си играл да търся причината, но явно е сбъркана като идея. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 7:51 Заглавие: |
|
|
| Radko написа: | | ... но явно е сбъркана като идея. |
Разбира се, че е сбъркана като идея.
Като гледам конструкцията от снимката е наблегнато на естетическия вид но е твърде далеч от нормално проектирана антена за метров обхват. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 8:46 Заглавие: |
|
|
Имам 4 такива антени и всички работят съвсем прилично.
Захранването на вибраторите е паралелно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 11:32 Заглавие: |
|
|
| В София сигнал много. В Ботевград кулата е в Правец по обясними причини. Сигнала не е толкова цветущ. Въпросът ми и даже принципен. Как се съгласуват двата вибратора за метровия обхват, успоредно или кръстосано, като са разположени един срещу друг захранващите клеми? |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 16:33 Заглавие: |
|
|
| Тя тая антена за метровия обхват се явява едноелементна. Какво може да очакваш от нея. Това, че са два вибратора не променя положението. Толкова близо един до друг все едно е един. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 23:48 Заглавие: |
|
|
Оставих само единият вибратор и то разположен на центъра. Корегирах размера за нужният ми канал. Поставих рефлектор за метровият обхват. Антената работи доста по-добре от оригиналното изпълнение. Ето как изглежда загубата на един следобед:

Последната промяна е направена от taralion на Нед Апр 17, 2011 0:10; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
|