| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
triblev Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 16, 2011 15:33 Заглавие: Коефициент на броене |
|
|
Здравейте! Нуждая се от малко помощ. Ето ги и въпросите ми: "Зададен е коефициент на броене на брояч К = 1250 Посочете с колко корпуса ИС `90 и с колко корпуса ИС `93 може да се реализира ? " и "Колко тригера са необходими, за да се направи брояч с коефициент на броене К = 50 ?Обяснете защо !".
Благодаря предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 16, 2011 18:12 Заглавие: Броячи |
|
|
Я приятелю и бъдещ колега отвори книгите касаещи импулсната техника и прочети малко повече за това което учиш. Електрониката трябва да се учи и усвоява с огромно желание и упоритост. Само тогава ще можеш да устоиш на конкуренцията. Откровено казано първо трябва да направиш няколко гънки допълнително на мозъка си и тогава да прецениш с какви въпроси да пълниш форумите.
Р.Р Извинявам се на форума и останалите колеги. Но мисля че е крайно време да накараме младежта да чете. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
triblev Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 16, 2011 18:28 Заглавие: |
|
|
Напълно съм съгласен с теб, но повярвай ми ,ако имаше откаде да го прочета щях Предметът е цифрова схемотехника и по него нямаме учебник В цялата информацията която имам (от плановете писани в клас) не намерих нищо свързано със как да направим брояч със такъв коефициент.Съжелявам ,че съм задал толкова глупав въпрос , но повярваите ми ,ако знаех каде да намера отговора нямаше да ви губя времето.Още един път се извинявам и ако можете да ми помогнете ще съм много благодарен (bow)  |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 16, 2011 19:05 Заглавие: |
|
|
За да не трупаме темата - минаваме на лични съобщения. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 16, 2011 22:55 Заглавие: |
|
|
Брояч '90 дели на 2, 5 и 10. Ако се свържат последователно четири, първите три от които делят на 5, а последния на 10 се получава точно 1250. Брояч '93 дели на 2, 8 и 16 и не виждам как може да стане с него. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
triblev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 17, 2011 8:51 Заглавие: |
|
|
Може би 4 ( '90 )които делят на 5 и една ('93) която е с к=2
Мерси много ! |
|