| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 15:13 Заглавие: Търся схема на захранване IP 58155A за Самсунг 24" P247 |
|
|
| Търся схемата на захранване IP 58155A за Самсунг 24" P2470HD както и помощ ако някой е правил такъв ТВ. котролера за захранване на лампите е SEM2005. Лампите светват за около 1,5 секунди и се гасят. Би трябвало да е защита от късо на лампите. Едната защита от пожишено напрежение-2крак е на маса оригинално, а другата -3 крак дори да я окъся към маса ефектът е пак същия. Лампите са проверени са чрез замяна една по една с друга лампа. Схемата SEM2005 е сменена, другите елементи при мерене изглеждат здрави. Интересува ме дали някой е пускал само захранването без другата платка чрез допълнителен мост към ON/OFF и захранването на лампите остава да работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 15:35 Заглавие: Re: Търся схема на захранване IP 58155A за Самсунг 24" |
|
|
| Elmech написа: | | . Лампите са проверени са чрез замяна една по една с друга лампа. . |
А ако са дефектирали две лампи.Трафа за лампите проверен ли е ?От долната страна на платките има два двойни мосфет транзистора приличащи на осемкракови чипчета,те проверени ли са. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 16:33 Заглавие: |
|
|
Нямам повече лампи за проба. Отдолу няма такива чипове. Драйверите за високото са в един чип тип транзистор в корпус ТО....
Трафът не знам какво да му меря след като вдига високо,на първичната импулсите са добре, лампите светят добре, екранът е добре осветен за около 1,5 сек. Мен ме интересува може ли захранването на лампите да работи без другата платка и евентуаално има ли други защити освен споменатите две. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 16:56 Заглавие: |
|
|
Етотук може да видиш как се управлява чипа
и тази схема която са дали е аналогична на тоя инвертор.Има едно обаче лампите може да светят но на една от тях ако тока е по различен тогава усилвателя на грешка вижда и гаси чипа.Аз пробвам лампите с универсален инвертор и гледам какъв е тока на всяка една.Трафа може да го премериш като сравниш омическото съпротивление на вторичните намотки. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 17:41 Заглавие: |
|
|
Този пдф (на чипа) го имам , но примерната схема не е същата и разликата най-много е точно в обратните връзки от лампите към защитите. Трафа е добре на мерене, забравих да спомена че съм го мерил и на омметър двете намотки на вторичната са еднакви. Има и малки трафчета в обратните връзки, които също съм мерил и са добре.
Затова се бях насочил към чипа, но след смяната му положението е същото. . Точно затова ми трябва цялата схема на инвертора. |
|
|
 |
|