| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 18:50 Заглавие: |
|
|
Изтегли документацията на процесора и виж на кои пинове са останалите му захранвания. Ако всички са налични се насочи към тактовия генератор в частност кварца. При тези симптоми POST карта няма да ти помогне.
А с друг процесор пробва ли го? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 7:42 Заглавие: |
|
|
Пробвано е и с друг процесор. И аз си мисля че няма генерации към ЦПУ-то но не мога да се ориентирам в топологията кое е генератора, то ясно че няма да е само кварц а нещо от рода на PLL. Ще го помъча още малко следобяд и ако не писне ще го пиша за гюма  |
|
|
 |
mario992 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 9:07 Заглавие: |
|
|
Мисля ,че имаш проблем със южния мост ,имах подобен да не кажа същия проблем .Вземи виж първо дали след като пуснеш пцто започва да топли южния мост ,и второ го натисни и включи тогава пцто като натискаш известно време докато не зареди биос ( 5 , 6 секунди )
Поздрави ! |
|
|
 |
mali59 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 10:51 Заглавие: |
|
|
| Като го включиш грее ли интернет чипа? Би трябвало да е Marvell 88E1116. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 15:57 Заглавие: |
|
|
88E1116 е чипа на лан-а, не грее, няма и генерации на кварца му.
Свалих радиатора на южния мост, чипа загрява едва-едва (около35-36 градуса), на неговия кварц има генерации. Натискането му не променя по никакъв начин поведението на дъното - захранването стартира и до там, звук от биос-а няма  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2011 4:44 Заглавие: |
|
|
И защо хукна към южняка???? температурата за южен е нормална но за севера е ниска!
Провери ли останалите напрежения към процесора?
Тактовия има кварц!!!
А ако имаш желание и можеш да четеш документация чети и мери, след това питай тук, но не очаквай някоя врачка да ти познае къде е проблема
Можем само да помогнем но не и без твоето участие с коректни и правилни измервания.
И да те питам с какво осцилоскопче си? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2011 7:36 Заглавие: |
|
|
Абе не съм хукнал, по скоро се лутам. От спортна злоба по скоро.
Нямам си и идея за това какви напрежения отиват към процесора (освен това от трифазния регулатор в случая).
Не можах да намеря тактовия генератор за да му погледна поне дали има осцилации на кварца. Както казах има осцилации на часовникарския кварц и този на ЮМ.
Ако някой има четиво за това къде какво трябва да има по една MB или сервизно описание да сподели.
Ето тук има снимка на дъното - http://www.kupindo.com/Gigabyte-GA-M55plus-S3G-s-AM2_slika_O_122501.jpg
Осцилоскопчето ми е скромно 4х100МХц - fluke pm3082, ясно че не може да се хване всичко по дъната но за основните неща мисля че върши работа.
Поръчах си и една диагностична платка макар че съм скептичен към това какво показват. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2011 18:24 Заглавие: |
|
|
| За какво ти е тази диагностична платка, като не ти работи процесора и всички устройства "мълчат". Много трудно разгадаема повреда е лош контакт в цокъла на процесора. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2011 19:41 Заглавие: |
|
|
Пост картата ще му даде някаква информация.Работата й не е обвързана с процесора,ще изкара код и с изваден процесор.Правилното разчитане на кода ще даде информация,че отсъства процесор ,което е някак си логично.
Студеният процесор означава,че е блокиран.
Може да го блокира който и да в копроцесор/контролер,при грешка/и по шина(каквато и да е,откъдето и да идва,стига да прекъсне първоначалната инициализация),както и да си бие шута сам,заради цокъл,например.
Т.е. студен процесор не означава задължително,че проблемът е в него,под него,до него(захранвания+клок генератор).Може да е много 'по-надалеч'. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
cpaskov3 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2011 19:45 Заглавие: |
|
|
Здр.Духаи топло на North Bridge 6100 и ще светне за няколко дена  |
|